RSS

Який відкрити бізнес в 2020 році?

2020-05-16 21:14:00
Який відкрити бізнес в 2020 році? -
 
IT-компанія
 
Якщо ви хочете, щоб ваш бізнес був актуальний не тільки в Україні, а й у світі, то в першу чергу розгляньте варіант роботи в сфері інформаційних технологій (IT). Річний обсяг експорту IT-послуг в 2019 році досяг суми в 3,5 мільярда доларів, IT-галузь займає 2 місце в структурі української зовнішньої торгівлі. Головною перевагою IT-сектора є те, що щорічно він стабільно зростає на 10-20% незалежно від стану української економіки. У 2020 році експорт послуг в сфері IT може принести до 4,5 мільярдів доларів!
 
Часто IT-компанії працюють на аутсорсингу, співпрацюючи з іноземними клієнтами. Відразу варто спеціалізуватися на певній ніші, щоб створити собі репутацію фахівця в цій сфері і надалі отримувати більше замовлень. Сьогодні можна знайти багато замовлень в сферах веб-розробки, веб-дизайну. Дуже популярним напрямком є ​​створення і просування сайтів на WordPress, тут можна залучити велику кількість клієнтів в сегменті малого бізнесу. Перші замовлення можна знайти на порталах Odesk і Elance, а починати розвиток бізнес-проекту в сфері ІТ краще з роботи на фрілансі, поєднуючи свою справу з основною роботою.
 
Інтернет магазин
 
Якщо Ви бажаєте об'єднати ІТ і сферу торгівлі, то Вам варто звернути на бізнес в сфері e-commerce. Згідно з даними Evo commerce обсяг онлайн-торгівлі в Україні за 2019 рік виріс на 17% в порівнянні з минулим роком і склав 87 мільярдів гривень. Обсяг доставок в країні через сервіс «Нова Пошта» збільшився на 21% завдяки активному розвитку електронної торгівлі. На даний момент частка e-commerce в загальній структурі роздрібної торгівлі України займає всього 3%, але ця сфера показує високий зріст завдяки загальносвітовому тренду зростання кількості угод в інтернеті. Багато американських експертів взагалі пророкують смерть великих торгових центрів і догляд майже всієї комерції в інтернет. Так, згідно з останніми дослідженнями Bussiness Insider в США планують закритися 31% великих ТРЦ в зв'язку з підйомом оборотів інтернет-магазинів. Так що якщо ви плануєте створити бізнес проект в сфері роздрібної торгівлі, то онлайн-комерція куди перспективніше ніж відкривати традиційний магазин чи бутік.
 
При запуску інтернет-магазину варто особливу увагу приділити вибору товару, який ви плануєте продавати. Рекомендуємо переглянути в Google trends, які товари популярні в вашому регіоні і виходячи з цих даних вибрати ідею для бізнесу. Так, за останні півтора року зник тренд на спіннери, зате з'явився тренди на електронні сигарети. Варто вибирати більш вузьку нішу, але менш конкурентну, щоб стати лідером ринку.
 
Аграрний бізнес
 
Про потенціал українського аграрного сектора сказано вже дуже багато. Сільське господарство залишається головним джерелом валютних надходжень в Україну в 2019 році. Основною перевагою аграрного бізнесу є гарантований попит на продукцію сільського господарства в світі та в Україні.
 
Якщо ви тільки плануєте відкрити бізнес в сфері сільського господарства, то варто звернути увагу не на рослинництво, де в основному домінують великі агрохолдинги, а на галузеві ніші, наприклад, такі як: вирощування овочів або фруктів, вирощування ягід або тваринництво. В Україні ці сфери тільки починають розвиватися, тут менше конкуренція і існують широкі перспективи для виходу на закордонні ринки. В першу чергу, експорт орієнтований на ЄС, але активно розвивається і азіатський напрямок. Але створювати сільгоспвиробництво з нуля, маючи в своєму розпорядженні лише земельною ділянкою - дуже трудомісткий процес, так як піде багато часу, перш підприємство почне приносити дохід. Тому при відкритті аграрного бізнесу краще відразу купити діючий бізнес.
 
Освітні курси
У статті Forbes про інвестиційні тренди на найближчі роки рекомендується інвестувати у власну кар'єру на тлі зростаючої конкуренції на ринку праці. Це означає, що фахівці змушені постійно відвідувати різні курси, семінари та вебінари для того, щоб залишатися конкурентоспроможними на ринку праці. Завдяки тренду на інвестиції в особистий розвиток в освітньому секторі виникла велика кількість бізнес ідей.
 
Зараз вкрай актуально вивчення іноземних мов, не тільки англійської, а й німецької, китайської, французької, арабської і ін. Також ви можете готувати фахівців в певній сфері, наприклад, в ІТ або інтернет-маркетингу. Популярним трендом останім часом стають онлайн-курси, так як сучасне суспільство вважає за краще економити свій час. Найважливіше - знайти хороших викладачів, які будуть якісно навчати клієнтів і давати актуальні знання. Також необхідно, щоб ви самі розбиралися в усіх нюансах тематики ваших курсів.
 
Клінінгова компанія
 
Професійний клінінг - одне з найбільш перспективних напрямків для розвитку вашого бізнесу, так як цей напрямок в Україні з'явилося відносно недавно, а попит перевищує пропозицію. Утримувати прибиральницю в штаті для більшості підприємств - занадто витратно, а тому вони вдаються до послуг компаній, які надають послуги з прибирання приміщень. Аудиторія у таких фірм різна: господарі квартир і приватних будинків, власники офісів, великих приміщень, торгових центрів, магазинів, промислових підприємств.
 
Головним достоїнством клінінгового бізнесу є те, що прибирання потрібне всім і завжди, а тому черговий стрибок долара або криза не так сильно відіб'ються на компанії.
 
Кафе і ресторани
 
У 2017 в Україні вперше з 2012 відкрилося більше ресторанів, ніж було закрито і на поточний момент в Києві, де закладів громадського харчування найбільше, функціонує 1850 ресторанів різних цінових категорій. Перевагою бізнес проектів в цій сфері є те, що можливий термін окупності для ресторану всього лише два-три роки, а для кафе півроку-рік. Втім, якщо ви тільки новачок в ресторанному бізнесі, то краще звернути увагу на інші галузі, так як зазвичай до 30% закладів громадського харчування закриваються протягом першого року через брак досвіду і знань у власника.
 
Якщо ви шукайте цікаву ідею для ресторанного бізнесу, то в світі зростає популярність азіатської кухні. Мода на китайські, в'єтнамські, японські і турецькі страви вже прийшла і в Україну, разом з трендом на здорове харчування, так що вегетаріанські ресторани і заклади, що готують продукти з малим вмістом калорій теж мають хороші шанси на успіх.
 
Висновок
 
Існують сотні ідей бізнес ідей. Однак, починати свій бізнес з нуля - завдання не з легких, більшість підприємств закриваються протягом декількох років. Тому набагато безпечніше і вигідніше купити готовий бізнес, а потім розвивати його.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...