RSS

В Україні подорожчають банани

2021-12-08 12:24:00
В Україні подорожчають банани -

Україна імпортує більшість бананів із Еквадору. На початку грудня закупівельна вартість бананів склала 430-450 грн/скриньку, але щоб імпортери могли працювати хоча б у нуль, вона має бути не менше ніж 480-490 грн/скринька.

 

В Україну завозиться сорт бананів кавендіш. У 2021 році він уродився не так добре, як у попередні роки, а отже, подорожчання не за горами.

 

Цей сорт бананів найбільш схильний до грибка, що швидко розповсюджується за плантаціями. Виробники борються з грибками та виводять нові сорти, більш стійкі до поразки.

 

Ще одна суттєва проблема, яка вплине на підвищення цін на банани, – це логістика. Через епідемію коронавірусу транспортні компанії не стали закуповувати додаткове обладнання, розширювати парк пароплавів або контейнерів, а просто почали піднімати розцінки за підвищеним попитом. За останні три місяці транспортування бананів подорожчало на 40%.

 

За весь час ціни на банани залишалися стабільними, але подорожчання не уникнути. Імпортери працюють у мінус. Вони не підвищують ціни, щоби не знизився попит на продукт, але вже після Нового року банани в Україні почнуть дорожчати. Цінник зросте приблизно на 30-40 грн за ящик (19 кг).

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...