RSS

Нацбанк розповів, чому обвалилась гривня

2012-09-05 10:36:00
Нацбанк розповів, чому обвалилась гривня НБУ готовий стабілізувати валютний ринок - УНІАН

 

У центробанку запевняють, що готові стабілізувати ситуацію в будь-який момент.

 

Падіння національної валюти в останні кілька днів було викликане розширенням гривневої ліквідності, повідомила директор Генерального департаменту грошово-кредитної політики Нацбанку Олена Щербакова.

"У вівторок на початок дня обсяги банківської ліквідності були досить високими - близько 25 млрд грн. Це пов'язано з тим, що в минулу п'ятницю НБУ провів тендер з підтримання ліквідності банків (річне фінансування) на суму 3,8 млрд грн", - зазначила вона. За її оцінкою, відповідне розширення гривневої ліквідності сприяло активізації діяльності банків, розширивши горизонт прийняття управлінських рішень на грошово-кредитному ринку.

При цьому Щербакова запевняє, що НБУ готовий у будь-який момент вплинути на валютний ринок.

"Нацбанк уважно відстежує стан і динаміку грошово-кредитного ринку і в разі виникнення ознак порушення рівноваги готовий застосувати відповідний комплекс регулятивних заходів", - сказала вона.

Нагадаємо, 4 вересня, на українському міжбанківському ринку торги по долару закрилися на рівні 8,20 грн. В обмінниках за "зелений" просили 8,17 грн. На таких низьких значеннях до американської валюти гривня була останній раз в листопаді 2009-го року.

Джерело: ТСН

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...