RSS

На ринку України до 5% контрабандної свинини

2019-01-29 08:27:00
На ринку України до 5% контрабандної свинини -
 
 
Надходження контрабандної свинини в Україну не перевищують 2-5% від ємності ринку. При цьому їх обсяги постійно скорочуються.
 
Про це свідчать результати опитування представників м'ясопереробної галузі, проведеного Асоціацією свинарів України (АСУ) в січні 2019 р
 
Уточнюється, що до анкетування приєдналися 13 м'ясопереробних підприємств різного масштабу діяльності з різних регіонів країни і учасники галузевих об'єднань.
 
«Чутки про значні обсяги контрабандної свинини на вітчизняному ринку почали з'являтися разом з пожвавленням імпортної активності», - відзначають в АСУ.
 
Результати опитування стверджують, що зростання «контрабаса» навряд чи можливий, адже:
 
- більшість представників м'ясопереробної галузі працюють або виключно з вітчизняною сировиною, або сировиною, яке завозиться офіційними імпортерами. Контрабандна продукція може бути предметом інтересу виключно для фізичних осіб і дрібних локальних виробників ковбасних виробів в прикордонних регіонах.
 
- обсяги надходження контрабандної свинини незначні і в останні роки скорочувалися. Так, згідно з коментарями представників «Всеукраїнської асоціації імпортерів м'яса і м'ясопродукції», активна контрабандна активність фіксувалася в період реформації 2014 р
 
- за даними Державної фіскальної служби України, митні пункти Волинської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької областей посилили заходи контролю за ввезенням товарів групи 02 згідно з УКТ ЗЕД (м'ясо та їстівні субпродукти).
 
«Власне, більшої шкоди для ринкової кон'юнктури завдає не сам факт існування пропозиції контрабандної свинини і свинячих субпродуктів, а поширення чуток і непідтвердженою інформацією про неї, зокрема в медіа-просторі», - вважають в АСУ.
 
В асоціації додають, що «виключити явища контрабанди неможливо, але вони мають епізодичний характер, частота таких епізодів знижується, а їх поява не має критичного впливу на ринкову ситуацію. Підтвердженням цього служить відсутність значущих відмінностей цін закупівлі свинини в прикордонних регіонах і на решті території України: згідно щотижневому моніторингу цін на свиней забійних кондицій ціни закупівлі свинини в живій вазі в прикордонних західних областях відповідали діапазону їх коливання в межах країни ».
 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...