RSS

Вік батьків впливає на тривалість життя - стверджують німецькі вчені

2018-02-21 13:50:00
Вік батьків впливає на тривалість життя  - стверджують німецькі вчені -

 

Здоров'я і тривалость життя потомства залежать від віку батьків. Про це свідчать результати дослідження Центру нейродегенеративних захворювань Німеччини.

Як пише EurekAlert, такі дані були отримані в результаті експерименту над лабораторними мишами.

Потомство літніх самців мишей мало меншу тривалість життя, ніж потомство молодих, і проявляло ряд молекулярних ознак старіння.

Більш того, сперма старих самців, а також тканини їх потомства мали загальні епігенетичні зміни і альтерації активаційних станів сигнальних шляхів, пов'язаних з тривалістю життя.

Іншими словами, потомство старих тварин старіло швидше, ніж інша група, зачата молодими самцями. Цей ефект проявлявся також і в тривалості життя: перша група прожила в середньому на 2 місяці менше, ніж друга.

Ці результати вказують на вплив зв'язків між поколіннями на процеси старіння, які можуть виявитися значущими і в контексті людини.

Результат пошуку зображень за запитом

На Заході середній вік батьків постійно зростає. Але якщо небезпека для здоров'я дитини в разі пізньої вагітності вже відома, про вплив віку батьків на потомство відомо не так багато.

Дослідники виявили, що параметри, які вказують на старіння організму, були більшою мірою проявлені у мишей у віці 19 місяців, які народилися від старих батьків.

"Те, що ми описали, є фундаментальним механізмом організму ссавців і може бути актуально і для людей. Однак, зрозуміти, чи так це насправді і, якщо так, то в якій мірі, не входило в завдання нашого дослідження і поки що це невідомо, - каже Дан Енінгер, глава наукової групи. - Тим не менше, наші результати дають хороше підгрунтя для того, щоб вивчити дане питання".

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...