RSS

Іноземні інвестори закликають припинити судове свавілля щодо “Закарпатполіметалів”

2016-03-24 06:52:00
Іноземні інвестори закликають припинити судове свавілля щодо “Закарпатполіметалів” -

Іноземні інвестори закликають припинити судове свавілля щодо “Закарпатполіметалів”

Чотири роки інвестори “Ценгард Файненшнл” (Британські Віргінські острови) намагаються повернути активи “Закарпартполіметали” в які внесли близько 5 млн доларів. Гроші були вкладені в розробку поліметалевого Мужієвського родовища. розбудовані промислові приміщення, шахти споряджені технологічним обладннаням. За рік підприємство збанкрутіло і рішенням судів його ліквідаторами стали люди, яких закордонні інвестори не погоджували. Через дії поставлених україньским судом ліквідаторів інвестори позбулися вкладених в “Закарпатполіметалів” коштів, підприємство було позбавлено обладнання і активів, а сьогдні – і права на справедливий суд.

 

-       Сьогодні знов, як і три роки тому, за часів Януковича, ми, інвестори “Закарпатполіметалів”, вимушені наодинці боротися з людьми Захарченко, що захопили підприємство – зазначив представник інвесторів в Україні Дмитро Зайцев. - За їх планами Господарський суд у Львові, (рішенням судді Гриців), призначив «свого» арбітражного керуючого, без згоди кредиторів.

 

 

 

Зараз нам відмовили в поданні касаційної скарги до ВГСУ. Ми лише хочемо мати незалежного арбітражного керуючого, який поверне вкладені нами активи. Але вже вкотре стикаємося з беззаконням.

 

За Януковича підприємству рішеннями суддів призначали підконтрольних Захарченку ліквідаторів Громчакова, Гороховського, які знищили підприємство, продали на підконтрольні ним структури, які з ними мали навіть спільний офіс в Донецьку за адресою пл.Конституції 1.

 За два останніх роки трохи виправили ситуацію, і як тільки порушили питання повернення активів, одразу ж нам суд замінює арбітражного керуючого, без будь-яких погоджень з кредиторами.  Фактично намагаються не дати повернути активи, родовище. Справжня причина приховується, але на наш, погляд, вона в тому, що суди та певні чиновники вже нового уряду продовжують співпрацю з людьми Януковича, які через дії суддів, досі контролюють і саме родовище і можливість його розробляти його, і цілісний майновий комплекс. І першою ж дією нового ліквідатора Гусара є не заходи з повернення майна, а намагання усунути інвестора від банкрутства, бо дуже вже заважає.

Родовище та землі, в яке вкладалися інвестиції, в Береговському районі Закарпаття, довгий час захоплювалися різними структурами, які пов’язують з колишнім керівництвом країни. З 2012 року почалася активна фаза захоплення, а на початку 2015 року почали активно демонтуватися будівлі та обладнання, надане інвесторами з “Ценгарду”. Згодом, підприємство втратило навіть всі залізні конструкції. Побудована збагачувальна фабрика, шахтне обладнання та транспорт, рейки були вивезені з підприємства, будівлі зруйновані.

 

 “Вирвали навіть проводку зі стін в адмінбудівлях – зазначили кредитори “Закарпатполіметалів”, - Від деяких будівель і фундаменту не залишили. В останній раз, коли ми були на території підприємства ще у 2014 році, кілька років тому, будівлі були закриті, порожні, але цілі.  Зараз на місці “Закарпатполіметалів” – руїни. А замість обладнаної шахти – дірка в землі. На нашу думку, ані Львівський апеляційний суд, ані Вищий Господарський не могли самі по собі виносити сумнівні, майже протизаконні рішення. За цим стоять гроші, вплив. Усім відомо, що представляти інтереси кредиторів при виконанні процедури банкрутства мають особи, уповноважені цими  кредиторами,найбільшим з яких є “Ценгард Файненшнл”. Але львівська суддя Гриців, всупереч закону призначає чергового стороннього ліквідатора, за клопотанням окремого кредитора, без згоди і всупереч волі кредиторів.

Судді ВГСУ, розуміючи, що їх втягують в брудну схему, просто відмовляється приймати справу до розгляду. І це вже справжнє свавілля, про яке раніше не можна було й помислити – обурюються інвестори підприємства.

Керівництво Компанії Ценгард Файненшнл вже звернулася до правоохоронних органів, та  готує пакет документів для відкритого звернення до президента України, сподіваючись на належну реакцію з боку Президента. В ньому звертає увагу на факт виводу інвестицій з України іноземними компаніями через відсутність правового захисту інвесторів, та тиску з боку посадових осіб, судів, оргнів влади.  

https://www.youtube.com/watch?v=DrhAkT0sq74

З 2013 року Україну залишила німецька мережа будівельних супермаркетів DIY Praktiker. ТакожМережа магазинів одягу H&M, одна з найбільших у Європі, заморозила свої плани щодо виходу на український ринок. 

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...