RSS

Дослідження показали, що популярні в Україні ліки не є ефективними.

2017-12-26 19:51:00
Дослідження показали, що популярні в Україні ліки не є ефективними. -

Велику кілкість різноманітних медикаментів можна придбати без репецту в будь-якій аптеці на території України. Жодна установа не контролює достовірність інформації, яка подана у рекламі цих медичних засобів. Фармакологічні компанії зацікавлені к продажі якомога більшої кількості препаратів, і у рекламі вони намагаються вплинути на свідомість покупців. Лікарі нечасто піддаються на такі провокації, а от звичайні пацієнти не мають можливості дати препарату об'єктивну оцінку.

Газета "Аптека" (http://www.apteka.ua/article/431051 ) представила топ-12 найпопулярніших препаратів в Україні. Дсолідження проводилося за наступними критеріями:
- ухвалення діючої речовини або їх комбінації Управлінням з контролю за якістю медикаментів та продуктів харчування США;
- наявність діючої речовини в клінічних настановах Національного інституту здоров’я та клінічного вдосконалення Великої Британії;
- кокранівські систематичні огляди щодо речовини;
- зазначення основної діючої речовини.

Результати дослідження наведено у наступній таблиці:

Як бачимо, достатня доказова база щодо використання є лише у 3 лікарських засобів. Це "Нурофен", хлорид натрію та "Цитрамон". Тому будьте уважними і бережіть власне здоров'я!

Інформацію надано сайтом Еспресо https://espreso.tv/article/2017/12/20/preparaty_bez_dovedenoyi_efektyvnosti

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...