RSS

Білогородська школа-патріот

2016-02-23 12:34:00
Білогородська школа-патріот -

авт. Соломія Флюнт

Патріотичне виховання.

В школі активно проводиться волонтерська діяльність. Викладачі разом з дітьми беруть участь у різних акціях та проводять їх самостійно. Проводиться така акція як: «Допоможи воїнам АТО». На уроках праці учні плетуть маскувальні сітки, обшивають маскувальні костюми, роблять заготовки для “їжаків” й у подальшому передають усе це в зону АТО.  Борщові набори. Діти приносили овочі та фрукти. Збирали пластикову тару.  Продукти харчування перевозили в зону АТО.

Школа була ініціатором посвяти маленьких діточок у козачата. Для посвяти був запрошений білогородський отаман Опанасюк Валентин Михайлович.

Для дітей регулярно проводять зустрічі з бійцями АТО. Воїни з волонтерами приїжджають у школу та проводять лекційні заняття, ознайомлюють дітей з буднями солдатів. 

10 лютого 2016 року відбулась річниця  загибелі випускника школи – Саєнка Олександра Віталійовича – який перебував в зоні АТО. 1 вересня 2015 року було відкрито меморіальну дошку на його честь.

В школі встановлено куточок пам’яті з фотографією Олександра, короткою довідкою про нього та прапорами села й України.

Підчас воєнних дій, з Донбасу в сусіднє селище перебралось близько 120-и біженців. Школа провела акцію «Допомога дітям із зони АТО». Це допомогло зібрати  багато теплого одягу, продуктів харчування та канцелярських приладь для дітей. Масштаб допомоги виявися справді великим, адже для перевезення речей було задіяно 4 авто.

 

Розширення школи.

«Питання розширення школи дуже складно вирішувалось. Школа знаходиться в центрі села. 3,62 г має площею. Нас хотіли дуже обмежити в земельній ділянці, яка закріплена за школою.

Частина землі була відведена під магазин. Людині без погодження школи було виділено землю під магазин і людина вже навіть отримала державний акт. Але я особисто, коли дізнався про це, то був страшенно стурбований. Вирішив свою кандидатуру висунути на районну раду. Як депутат районної ради я добився того, що рішення було відмінено, земля була повернута. Я добився  того, що школі був виданий дозвіл про право на право на володіння землею.

Ніхто не має права без погодження батьківської громади комусь і на щось землю тут виділяти.» - коментує директор школи, Мазур Микола Іванович.

Білогородською сільською радою було прийнято рішення про добудову школи. Зараз в школі навчається 597 учнів. Проте, через те, що в школі не вистачає приміщень для для навчально-виховного процесу учнів, була введена друга зміна. Школа, яка добудовується буде набагато більшою, ніж приміщення де навчаються учні зараз. Коли розроблялась проектна документація «нової школи» були враховані усі нюанси щодо комфорту учнів та санітарно-епідемічних норм.

«Передбачено ті умови, які забезпечать дитині і творчий розвиток, і навчання, і відпочинок.»

 

У план розширення школи закладено будування хорошого спортивного залу та хорошого спортивного ядра, які відповідають європейським стандартам. Уже закладено бігові доріжки, гімнастичне містечко, волейбольний та баскетбольні майданчики, а також проведено ремонті роботи та розширення наявного спортивного приміщення.

У план входить асфальтування усіх під’їздів та доріжок до школи. У підвальному приміщенні навіть передбачено бомбосховище на 1000 осіб.

Для молодшої школи були розроблені особливі умови навчання. Будуть спроектовані навчальній клас, спальні та ігрові кімната. Оскільки урок у молодшій школі триває лише 30 хв, діти зможуть спокійно переходити у ігрову кімнату для відпочинку, при цьому не порушуючи навчальний процес старших класів. 

Комп’ютерні класи обладнані хорошою технікою та апаратурою й діти вже з молодшої школи ознайомлюються з передовими технологіями та вивчають курс інформатики.

Нажаль через нестаток фінансів, на сьогодні, ремонтні робити з розбудови школи були призупинені.

Коментарі учнів школи:

«Взагалі в нашій школі повна свобода слова, свобода дії. У нас є повне самоврядування. Ми повністю організовуємо свята ті, які ми хочемо і як ми хочемо. Завжди враховують нашу думку, вчителі завжди прислухаються до нас. Наприклад, якщо є  якісь проблеми з навчанням, ми просто підходимо, радимось, вони нам радять як краще зробити.»

«У нас чудовий директор школи, який нас розуміє, завжди порадить як краще зробити. Ми завжди прислухаємось до нього оскільки він робить все для нас.» Надія. Учениця 11-ого класу.

«В школі добре.=)» Руслан. Учень 11-ого класу.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...