RSS

У Британії голосуватимуть за відставку Джонсона – ЗМІ

2022-06-06 09:29:00
У Британії голосуватимуть за відставку Джонсона – ЗМІ -

Британські депутати зібрали достатньо голосів, щоб винести на розгляд питання вотуму довіри прем’єр-міністру Борису Джонсону.

 

Як повідомляє "Європейська правда", про це, посилаючись на свої джерела пише Sunday Times.

 

За даними видання, відповідне голосування має відбутися 8 червня.

 

Це стало можливим через те, що листи із відповідним запитом подало щонайменше  54 депутати від консерваторів. При цьому ця процедура є таємною, однак 28 депутатів вже  оголосили про це публічно, закликавши Джонсона добровільно піти у відставку.

 

Проблеми у британського прем’єра виникли через скандал Partygate - уряд Джонсона звинувачували в організації вечірок із алкоголем під час пандемії COVID-19, коли такі зібрання були заборонені по всій країні. 

 

Нещодавно, розслідування показало, Джонсон особисто брав участь у цих вечірках, чого раніше він спростовував.

 

Це призвело до падіння рейтингу Джонсона - згідно з опитуванням ConservativeHome, він знаходиться в нижній частині "таблиці кабінету міністрів" членів партії. У звітах зазначається, що рейтинг задоволеності британців його роботою складає мінус 15 пунктів. 

 

Сам Джонсон стверджує, що йому соромно і він приймає відповідальність, але він відмовляється йти з посади. 

 

Провал вотуму довіри призведе до відставки прем'єра. Втім, BBC переконує, що голосів для відставки Джонсона може не набратися. В цьому випадку нові вотуми довіри проти нього стануть неможливими протягом року.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...