RSS

Росіяни погрожували дипломатам в ООН, аби їх не виганяли із Ради з прав людини

2022-04-08 09:03:00
Росіяни погрожували дипломатам в ООН, аби їх не виганяли із Ради з прав людини -

Джерела американського телеканалу CNN розповіли, що російські дипломати розіслали записку з погрозами делегаціям країн-членів ООН, аби вони не призупиняли участь РФ у діяльності Ради ООН з прав людини.

 

Про це повідомляє CNN з посиланням на записку, пише Українська правда.

Дослівно зміст записки: "Зауважимо, що не тільки підтримка такої ініціативи, але й рівновіддалена позиція при голосуванні (утримання або неучасть у голосуванні) буде розцінюватися як недружній крок".

Росія погрожувала делегаціям, що за призупинення участі Росії в діяльності Ради ООН з прав людини для цих країн настануть "наслідки".

 

Передісторія:

  • Лідери країн Групи семи 7 квітня в спільній заяві закликали вигнати Росію з Ради ООН з прав людини, після того, як стало відомо про організацію російськими окупантами масових вбивств, зґвалтувань і тортур українців у Бучі.
  • 7 квітня на Генеральній асамблеї ООН представники 93 країн підтримали резолюцію щодо припинення участі росіян у Раді ООН.
  • Міністерство закордонних справ РФ відреагувало на рішення образою, а також спробували поширити вигадану історію, ніби це вони самі попросились піти, а не їх вигнали.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...