RSS

З 1 вересня в Україні має масово стартувати приватизація – Шмигаль

2022-08-04 11:37:00
З 1 вересня в Україні має масово стартувати приватизація – Шмигаль -

В Україні з 1 вересня планують масово запустити процес приватизації.

 

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час селекторної наради з керівниками областей 3 серпня.

"Президент України поставив завдання запустити приватизацію з вересня. Для цього Верховною Радою прийнято відповідне законодавство, урядом розроблені всі підзаконні нормативні акти. Маємо зробити цей процес максимально швидким", - сказав Шмигаль.

Водночас, за його словами, держава запускає грантові програми, аби мотивувати бізнес і людей максимально створювати робочі місця.

"Мала приватизація, особливо в регіонах, де люди в селах і містечках знають об’єкти, які роками стоять і неефективно використовуються, покликана дати можливість викупити ці приміщення за справедливу ціну та розпочати роботу", - додав прем'єр.

Приватизація також дасть можливість розширити виробництво для аграріїв, зазначили в уряді.

 

У Міністерстві економіки заявили, що на початку вересня, згідно з графіком, будуть оголошені аукціони на елеваторні потужності й на комбінати хлібопродуктів.

 

Оператори ринку, які бачать дефіцит потужностей, зможуть взяти участь у цих конкурсах", - резюмували в уряді.

У державній власності повинні залишитись не більше 100 підприємств, при чому більшість з них підпорядковуватимуться уряду, заявила перший віцепрем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко.

 

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт № 7451 щодо спрощення приватизації, у тому числі для сприяння релокації підприємств.

 

Кабінет Міністрів затвердив перелік 420 державних підприємств, які передадуть Фонду державного майна для подальшої приватизації та ліквідації.

 

Економічна правда

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...