RSS

Жителі Брюгге з нетерпінням чекають запуску пивопроводу

2016-05-07 20:50:00
Жителі Брюгге з нетерпінням чекають запуску пивопроводу -
Жителі бельгійського міста Брюгге з нетерпінням чекають моменту, коли здійсниться мрія багатьох: в місті ось-ось відкриється пивопровод. Підприємець Ксав'є Ваннесте, що належить до династії пивоварів, ще чотири роки тому придумав цю ідею. І ось, до її втілення залишилися лічені дні.
 
 
"Це все почалося як жарт", - зазначив власник компанії De Halve Maan. Він розповів, що одного разу прокинувся, виглянув з вікна і побачив, як на вулиці робочі прокладають підземний кабель. "Я тут же зрозумів, що мені підходить це рішення", - згадує пивовар. Він пояснив, що вулиці в Брюгге досить вузькі, і часто доставити куди-небудь готову продукцію на машині буває складно. Ситуацію ускладнює ще й той факт, що виробництво, де пиво розливають в пляшки, знаходиться за містом.
 
 
За словами Ваннесте, ніхто спочатку не вірив, що йому вдасться здійснити ідею з пивопровод. Проте, інфраструктура вже майже готова. Півтори тисячі галонів (майже сім тисяч літрів) пива незабаром будуть переміщатися по трубах на швидкості 12 миль на годину. Завдяки нововведенню бізнесмен непогано заощадить на вантажоперевезеннях.
Після того, як про плани Ваннесте стало відомо широкій громадськості, жителі Брюгге почали подумувати про особисті пивопроводи. Однак підприємець із цього приводу спокійний: він заявив, що використані ним поліетиленові труби набагато міцніше, ніж сталь, так що навряд чи комусь вдасться непомітно зробити незаконні врізки.
Втім,цікавість до пивопроводу підкинув бізнесменові іншу ідею. Він запропонував усім бажаючим вкластися в будівництво - в обмін на це пообіцяв постачати пиво прямо додому до спонсорів. Таким чином йому довелося зібрати близько 300 тисяч євро (а весь проект обійшовся в 4 мільйони євро).
Як пояснює Wall Street Journal, любителям пива запропонували три тарифи. Найдорожчий з них, "золотий", коштував 7,5 тисячі євро. Заплативши цю суму користувачі будуть до кінця життя щодня отримувати пляшку пива об'ємом 0,33 літра. Серед тих, хто уклав такий договір з пивоваром, виявився власник ресторану Філіп Ле Лю, який вклав в проект 10 тисяч євро.
 
 
Пивопровод не тільки вирішить питання з поставками пінного напою кінцевому споживачеві, але і допоможе знизити рух транспорту в історичному центрі міста, де розташовано багато кафе і ресторанів. Це, в свою чергу, зменшить навантаження на бруківку, якою вимощені середньовічні вулички. "Пивопровод - це просто прорив", - сказав мер Брюгге.
Втім, знайшлися в місті і ті, хто не оцінив знахідку пивовара. Деякі жителі вважали, що краще б хто-небудь побудував молоко- або кавопровод.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...