RSS

Проводи навушників можуть утворювати до 120 видів вузлів

2016-04-22 19:09:00
Проводи навушників можуть утворювати до 120 видів вузлів -
Проводи навушників можуть утворювати до 120 видів вузлів При струшуванні утворюються витки, з якими сплутується вільний кінець дроту, який і створює докучливі вузли. Експерти з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго вивчали ймовірність утворення того чи іншого вузла в залежності від довжини проводу та інших факторів. Доріан Рейнер і Дуглас Сміт підтвердили, що «складні вузли зазвичай робляться за секунди», а жорсткі дроти заплутуються набагато рідше.
 
Струшування проводів всередині спеціальної коробки показало, що вузли утворюються за лічені секунди. Потім вчені проаналізували вузли за допомогою математичної теорії. В результаті вони виявили 120 різних типів вузлів. У кожному з 3 415 експериментів провід утворював як мінімум 11 вузлів. Робота була опублікована в науковому журналі Праці Національної академії наук (PNAS).
 
Вивчивши всілякі комбінації, фізики виявили, що в замкнутому просторі дроти спочатку утворюють спіральну структуру, а потім втрачають її. Прості вузли утворюють більш складні.
 
Інтерес до вузлів викликаний тим, що вузли відіграють важливу роль в таких наукових областях, як квантова теорія поля і біоінженерія. Біологи ретельно вивчають процеси заплутування і розплутування молекул ДНК в живих клітинах і віруси, а теорія вузлів притягує до себе увагу вчених вже більше століття.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...