RSS

Джеймс Кемерон пообіцяв чотири сиквела «Аватара»

2016-04-23 07:40:00
Джеймс Кемерон пообіцяв чотири сиквела «Аватара» -
Джеймс Кемерон пообіцяв чотири сиквела «Аватара»
Творець самого касового фільму всіх часів Джеймс Кемерон пообіцяв чотири продовження «Аватара» - перше вийде в 2018 році, останнє - в 2023-м, а потім всі п'ять картин разом складуть епічну сагу.
Режисер, сценарист і продюсер Джеймс Кемерон поділився планом продовження свого фільму «Аватар». На виставці CinemaCon в Лас-Вегасі він з'явився на стенді кінокомпанії 20th Century Fox і заявив, що у самого касового фільму всіх часів і народів буде чотири сиквела, а не три, як планувалося раніше. Крім того, Кемерон назвав дату виходу картин.
 
Другий «Аватар» з'явиться в кінотеатрах в 2018 році, третій - в 2020-м, наступний - у 2022-му, а фінальний - в 2023 році.
 
Зйомки «Аватара-2» мають розпочатися найближчим часом в Новій Зеландії, але точну дату Кемерон не назвав. Також майже нічого не відомо про сюжет картини; до цього йшлося про те, що дослідники з Землі доберуться до водного світу планети Пандора, але за минулі з виходу першого «Аватара» роки концепція могла і змінитися. Побічно про можливість такої зміни попередив і сам Кемерон.
 
«Ми вирішили зробити величезний кінопроект, знявши чотири епічних фільму, кожен з яких коштує окремо від інших, але разом вони утворюють повну сагу», - наводить слова режисера видання Variety. До цього він, до речі, зустрівся з власниками кіномереж під час Screening Room і розповів їм про те, що фільми будуть високотехнологічними і зажадають від кінотеатрів нової апаратури. Крім того, Кемерон заявив, що в перший раз «Аватари» найкраще дивитися саме в кіно, а не в сервісах типу «відео за запитом».
 
«Повірте мені, ці фільми були розроблені, щоб їх в першу чергу подивилися на великому екрані», - сказав він.
 
Джеймс Кемерон регулярно ділиться планами щодо подальшої долі «Аватарів», ці плани стають все більш і більш масштабними. Втім, про сиквелах (саме у множині) він говорив ще до прем'єри першого фільму, але тільки як про гіпотетичну можливість - мовляв, треба, щоб картина виявилася успішною, а вже після цього можна буде думати далі. З успішністю, як відомо, все виявилося нормально.
 
«Аватар» вийшов в прокат в грудні 2009 року, за три місяці заробив $ 2,788 млрд, ставши найкасовішим фільмом всіх часів.
 
Він, звичайно, і коштував дорого (говорили про витрачені на виробництво $ 237 млн ​​і виділених на маркетинг $ 150 млн), але за минулі шість років наблизитися до такої виручки не зміг ніхто. Ближче інших підібрався сьомий епізод «Зоряних воєн», але в підсумку «Пробудження Сили" не перемогло в прокаті навіть «Титанік», фільм Кемерона-режисера, який аж до виходу «Аватара» посідав перше місце по виручці ($ 2,187 млрд), а зараз міцно тримає другу позицію в рейтингу.
 
Правда, «Пробудження Сили» виявилося кращим за зборами в США - $ 935,6 млн проти $ 760,5 млн у «Аватара» і $ 658,7 млн ​​у «Титаніка», але це все ж не те досягнення, на яке варто звертати увагу. Хоча навряд чи Кемерон відмовиться перевершити його за допомогою одного або відразу декількох «Аватарів» - судячи з його націленості саме на кінотеатри.
 
Після тріумфу з «Аватаром» Кемерон оголосив про двох продовженнях, які запланував на грудень 2014 го і грудень 2015 го.
 
Потім кількість сиквелів збільшилася до трьох, а їх вихід був відкладений на 2016 2017 і 2018 роки, причому зніматися всі три фільми повинні були одночасно. У на початку 2015-го прем'єра другого «Аватара» була перенесена на грудень 2017 року, а ще через рік ця картина взагалі зникла з прокатних планів. Представники кінокомпанії Fox на всі питання флегматично відповідали, що у Кемерона свій власний графік, і пропонували набратися терпіння. Можливо, на цей раз у компанії і іменитого режисера вийшло знайти спільну мову і все-таки домовитися про початок роботи над фільмом.
 
З іншого боку, робота над першим «Аватаром» розтягнулася на 15 років - з 1994 року, коли був написаний перший чернетку сценарію, до 2009-го, коли він все ж з'явився в прокаті.
 
Причому перший термін, названий самим Кемероном, теж був дуже оптимістичним - він збирався приступити до картини відразу після «Титаніка» і випустити її вже в 1999 році. Але, як тепер зрозуміло, помилився на добрий десяток років.
 
Причиною затримки «Аватара» було названо недосконалість тодішніх комп'ютерних технологій. З тих пір вони зробили крок далеко вперед, але Кемерон досі ними незадоволений і вкладає в їх розвиток чималі кошти. У нього є і однодумці - два касових режисера Пітер Джексон ( «Володар кілець» і «Хоббіта») і Джордж Лукас ( «Зоряні війни»), які теж намагалися здивувати глядача використанням різних технічних новинок і спецефектів. Що з нових розробок увійде в майбутні «Аватари», поки невідомо.
 
У цій метушні одне залишалося незмінним - акторський склад. У першому «Аватарі» головні ролі зіграли Сем Уортінгтон (паралізований морпіх Джейк Саллі), Сігурні Уівер ( доктор Грейс Огустін) і Зої Салдана (абориген Пандори Нейтірі). Вони ж повинні з'явитися і в сиквелах - незважаючи на те що персонаж, зіграний Уівер, загинув. Його Кемерон вже неодноразово обіцяв пожвавити, втім, всі ми знаємо ціну його обіцянкам.
 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...