RSS

42 книги, які зроблять вас краще (і їх суть в одній фразі)

2018-06-12 05:53:00
42 книги, які зроблять вас краще (і їх суть в одній фразі) -

 «Кандид, або оптимізм», Вольтер: Il faut cultiver notre jardin. Треба обробляти свій сад.=

«Людина в пошуках смислу», Віктор Франкл: Навіть серед жахів Голокосту, пройшовши три концтабори і втративши всю родину, Віктор Франкл знаходить сенс і мету життя.

«Автобіографія Малкольма Ікс», Алекс Хейлі і Малкольм Ікс: Автор потрапляє до в'язниці злочинцем, а виходить з неї непримиренним борцем за громадянські права, стає великодушним і співчувати - і гине.

«Досліди», Монтень: За мир можна багато дізнатися, просто заглянувши всередину себе - можливо, навіть занадто багато.

«Бойд: пілот винищувача, який змінив військову справу», Роберт Корам: Бути чи робити?

«Душа», Роберт Каро: Влада і вплив можуть приймати різні форми, і не всі з них супроводжуються зовнішнім блиском і взагалі помітні, але незмінно одне: з часом будь-яка влада змінює людину і розбещує її.

«Роздуми», Марк Аврелій: Один з наймогутніших людей в світі дає собі настанови, як стати краще - і його замітки починаються з висловлення подяки людям, які допомогли йому стати таким.

«Вчіться говорити" ні "», Джеймс Альтушер: В житті потрібно вміти говорити «ні» в тих ситуаціях, коли треба сказати «ні».

«Тотті-тян: маленька дівчинка біля вікна», Тецуко Куроянагі: Дитинство має бути наповнене радістю і добротою, і школа, яку б якісну освіту вона не давала, не має права відбирати це у дитини.

«Помилки, які були допущені (але не мною)», Керол Тевріс, Елліот Аронсон: Наші вчинки в значній мірі обумовлені когнітивним дисонансом, тобто, самообманом.

«Розповіді про громадянську війну», Амброз Бірс: Війна - це не стільки слава або трагедія, скільки дурість, іронія, нез'ясовність, сум'яття, протиріччя і жах, але люди все одно продовжують любити це заняття.

«Війна за креатив», Стівен Прессфілд: Боріться з Опором.

«Чорний лебідь», Нассім Талеб: Те, чого ви боїтеся, - це не те, чого варто боятися.

«Фрагменти», Геракліт: Не можна двічі увійти в одну і ту ж річку, і ця метафора описують все наше життя.

«Гра Ендер», Орсон Скотт Кард: Ніхто не прийде, щоб нас врятувати ... все залежить від тебе.

«48 законів влади», Роберт Грін: Все існуючі - але ніколи не обговорювані вголос - стратегії захоплення і утримання влади, а також боротьби проти неї.

«Філософія як спосіб жити», П'єр Адо: Якщо ви вважаєте, що антична філософія полягала в академічному пошуку таємного знання, то ви глибоко помиляєтеся.

«Мемуари», Улісс С. Грант: Читачів призводить в трепет одна думка про те, що ця людина написала таку красиву і всеосяжну історію свого життя, вмираючи від раку, - щоб люди пам'ятали його спадщина, а його родина не залишилася без засобів до існування після його смерті.

«Правила для радикалів», Саул Алинский: Влада - це не, чим ти володієш, а те, чим ти володієш на думку твоїх ворогів, які бояться того, як ти цим скористаєшся.

«Книга п'яти кілець», Міямото Мусасі: Спостереження і осягнення - це абсолютно різні речі, і осягнення завжди поступається спостереженню, так як воно суб'єктивно.

«Государ», Нікколо Макіавеллі: Якщо ви хочете отримати від життя те, що вам потрібно, боріться з роком і перемагайте його.

«Великий Гетсбі», Френсіс Скотт Фітцджеральд: Історія про молоду людину, що закохався в легковажну жінку і розбагатів, щоб домогтися її, розказана іншим юнаків, який із захопленням і жахом за цим спостерігає.

«Що підганяє Семмі», Бадд Шульберг: Історія про безпринципну кар'єристи в гонитві за американською мрією, покаранням якому стає виконання всіх його бажань.

«Бійцівський клуб», Чак Паланік: Людина так незадоволений своїм життям, що створює alter ego, яке руйнує і це життя, і його самого.

«Ендьюранс», Ернест Шеклтон: Fortitudine vincimus (стійкістю переможемо).

«Рахунок сам піклується про себе», Білл Уолш: Не нехтуйте дрібницями, а рахунок сам подбає про себе.

«Есенціалізм», Грег МакКеон, і «Почни з головного», Джей Папазан і Гері Келлер: Не витрачай час і сили на нісенітницю, сконцентруйся на єдиній важливій справі

(або на парі справ). 

«Як Адам Сміт змінить ваше життя на краще», Расс Робертс // «Теорія моральних почуттів» Адам Сміт: По-перше, ви дізнаєтеся, що Адам Сміт не був бездушним капіталістом, а видатним мислителем, а, по-друге, зможете оцінити свою поведінку і моральні якості, вдавшись до запропонованої Смітом концепції «неупередженого спостерігача».

«Елеонора Рузвельт» (том 1,2), Бланш Уайз Кук: Дочка жахливих батьків і дружина егоїстичного, жорстокого чоловіка, вона вміла бачити в людях їх кращі сторони і тому домоглася так багато чого.

«Про швидкоплинність життя», Луцій Анней Сенека: Люди думають, що життя коротке, тільки тому, що занадто багато часу витрачають на те, що не можуть контролювати, і бояться речей, суть яких не наважуються зрозуміти.

«Стратегія блакитного океану», В. Чан Кім і Рене Моборн: Не змагайтеся в тому, в чому змагаються всі - це стратегічна смерть.

«Чотиригодинна робочий тиждень», Тім Ферріс: Мова не про те, щоб працювати чотири години на тиждень, а про те, щоб не присвячувати більше чотирьох годин роботі, яка вам не подобається або взагалі не варто того, щоб її робити.

«Правда», Ніл Страусс: Якщо вам потрібні успішні відносини, розберіться зі своїми тарганами і дитячими фобіями - далі все відбудеться швидше і простіше, ніж ви думаєте.

«Титан: Життя сера Джона Д. Рокфеллера», Рон Чорноу: Дисципліна і здоровий глузд - ось якості, які допомагають скористатися шансом і досягти успіху в кризові часи, а також не дати багатствам змінити вас.

«Меланхолія Лінкольна», Джошуа Вульф Шенк: Мудрість і далекоглядність Лінкольна зародилися в темних глибинах його душі, і якщо ми теж зможемо обернути на благо свої страждання, то доб'ємося величі.

«Шерман: солдат, реаліст, американець», Ліддел Гарт: Холоднокровність, а не позерство.

«Прекрасні дрібниці», Шеріл Стрейд: «Будьте в десять разів великодушні, ніж, ви, на вашу думку, можете бути».

«Стратегічний парадокс», Майкл Рейнор: Успішна реалізація стратегії вимагає повного занурення ... що також значно збільшує ймовірність провалу.

«Пірнаючі в темряву», Роберт Керсон: «Якби це було так просто, хтось би вже це зробив».

"Нові окуляри" Чак Ч .: Правило №62 клубу анонімних алкоголіків: «Не стався до себе надто серйозно».

«Учнівство Дадді Кравіца», Мордехай Ріхлер: Кар'єрист, у якого немає моральних цінностей, в решті решт втратить все.

«Кривавий меридіан», Кормак Маккарті // «Морський вовк», Джек Лондон: Ніколи не забувай, що в людині може таїтися невидиме погляду зло. 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...