RSS

14 мільярдів років життя всесвіту вмістили у відео довжиною 78 секунд

2012-08-31 13:43:00
14 мільярдів років життя всесвіту вмістили у відео довжиною 78 секунд Після великого вибуху: всесвіт 11 мільярдів років тому. Скріншот з відео -

Використання новітніх технологій дозволяє точно відстежувати народження й еволюцію тисяч галактик протягом мільярдів років.

Американські астрофізики створили найбільш реалістичну комп'ютерну симуляцію еволюції всесвіту за період від моменту великого вибуху до нинішніх часів. Цей проміжок охоплює приблизно 14 мільярдів років. Найдивовижніше, що вони змогли вмістити це у 78 секунд відео в найвищій роздільній здатності. На відміну від попередніх симуляцій, нинішня показує зміни після великого вибуху, використовуючи віртуальну гнучку сітку, яка здатна рухатися відповідно руху газу, зірок, темної матерії й темної енергії в космосі. Старі симулятори, навпаки, використовували більш регламентовану, недостатньо гнучку сітку - кубічну решітку. Для запуску симулятора можна використовувати тільки суперкомп'ютер з 1024-процесорними ядрами. Але вчені кажуть, дослідження ще не закінчені. Метою астрофізиків є створення не тільки найбільш реалістичної, але й наймасштабнішої у світі симуляції всесвіту.



Джерело: ТСН

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...