RSS

Конфлікт на озері Качине

2016-04-26 16:24:00
Конфлікт на озері Качине -
У Києві, біля скандального Качиного озера знову сталась бійка між активістами-захисниками водойми та тітушками-найманцями.
Це вже не перше, і ,швидше за все, не останнє зіткнення у боротьбі за існування цього самого озера.
 
 
За словами активістів, суть конфлікту на о. Качине на Осокорках полягає в тому, що один з приватних столичних забудовників вирішив побудувати на місці озера багатоповерхівку. Згідно з домовленостями з владою міста, заселитися в неї, зокрема, повинні ошукані вкладники "Елітацентра", які вже 10 років чекають обіцяного житла. З іншого боку конфлікту виступають активісти і жителі мікрорайону, які стверджують, що у забудовника немає дозвільних документів, які б дозволили так просто захопити озеро.
 
Зараз о. Качине наполовину засипано піском. Намети активістів розгромлені, а ось будівельний паркан наново ставлять.
Після неодноразових протестів жителів столичного масиву Позняки проти знищення озера на вулиці Здолбунівській, забудовник прискорив роботи по засипанню водойми.
 
Активісти стверджують, що дана водойма є озером, тоді як міська влада та «Житлоінвестбуд-УКБ» посилаються на рішення КП «Інститут генерального плану міста Києва» про відсутність водойм на даній ділянці.
 
Дана водойма – болотиста місцевість – виникла в результаті антропогенних факторів – іншими словами, діяльності людини. Вона не має своєї прибережної межі, до водного фонду не відноситься, і немає підстав вважати її водним об'єктом в тому розумінні, яке викладено у Водному кодексі України, стверджується у висновку експертизи.
 
Місцеві мешканці налаштовані категорично проти таких планів і регулярно виходять на акції протесту і кілька разів піддавалися нападу «тітушок», які допомагають забудовнику.
Головний радикал Олег Ляшко Разом із колегами по фракції допомагає киянам відстояти своє право на відпочинок у зеленій зоні біля Качиного озера у Києві. 
«Забудовники за потурання влади почали зводити будинок, стверджуючи, що тут не озеро, а "калюжа". Водойма площею 2 гектари і глибиною до 5 метрів - це калюжа! В усі часи ця водойма була озером - і на радянських картах 1932 року, на німецькій карті складеній під час окупації Києва в 1943 році. А нині у погоні за корупційними надприбутками озеро раптом перетворилося в калюжу, яку забудовник хоче засипати», - впевнений Ляшко.
Також радикал обурився тим, що качок, бобрів та іншу живність, яка живе біля озера, мер Кличко запропонував переселити в зоопарк. 
«Було б добре замість бобрів переселити до зоопарку чиновників, там їх дім», - запропонував Ляшко.
За словами радикала, занапастити природні ресурси – не довго, бо ламати - не будувати. Але, якщо почистити це озеро, воно радуватиме ще не одне покоління киян.
«Завтра звернуся до Київради і з'ясую, хто отримує хабарі за те, щоб позбавити киян відпочинку», - пообіцяв Олег Ляшко.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...