RSS

Розвідка Росії втручалась у вибори президента США 2016 року

2017-06-06 11:36:00
Розвідка Росії втручалась у вибори президента США 2016 року -

З'явилася інформація про втручання Росії  в американські вибори 2016 року. Зокрема, розвідка Росії здійснила кібератаки на принаймні одного постачальника програмного забезпечення для голосування в США.

 

Про це йдеться в надсекретному звіті Агентства національної безпеки США, який від анонімного джерела отримало видання The Intercept.

Цей документ, оприлюднений 5 травня 2017 року, є найбільш детальним аналізом втручання Росії в президентські американські вибори 2016 року.

В доповіді стверджується, що російські хакери, ймовірніше за все, втрутилися в роботу американської системи голосування набагато сильніше, ніж думали раніше. Експерти покладають провину за кібератаку саме на Головне розвідувальне управління.

"Члени російського генштабу ГРУ здійснили операції зі шпигунських кібератак щодо названої американської компанії в серпні 2016 року, очевидно, для отримання інформації стосовно пов’язаного з виборами програмного забезпечення і обладнання. Вони, схоже, використали цю інформацію для розсилки фішингових листів на тему реєстрації виборців до місцевих урядових організацій",- наголошується у доповіді.  

Таким чином, хакери хотіли обдурити співробітників місцевих органів влади, діючи під виглядом постачальників програмного забезпечення для виборів. Вони розсилали документи Microsoft Word, що містили програми, які давали повний контроль над комп’ютерами. Розвідка розіслала понад 100 фішингових листів в американські виборчі комісії за кілька днів до президентських виборів.

У звіті, попри це, немає прямих заяв, що свідчили б про те, що ці втручання Кремля вплинули на перебіг американських виборів.

Представники Агентства нацбезпеки відмовилися від коментарів та просили цей документ не публікувати.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...