RSS

Партія регіонів залишила сесійну залу Ради

2013-02-05 12:04:00
Партія регіонів залишила сесійну залу Ради -

Депутати Партії Регіонів вийшли з зали засідань Верховної Ради, де опозиція заблокувала трибуну, вимагаючи введення особистого голосування депутатів.

Як повідомляє інформагенція УНІАН, перед цим представники провладних фракцій просили опозиціонерів хоча б дати можливість відкрити другу сесію парламенту та затвердити календарний план його роботи.

Проте депутат опозиційної "Батьківщини" Микола Томенко наголосив, що опозиція готова розблокувати роботу парламенту лише за умови введення в дію системи персонального голосування депутатів.

"Ми дотримуємося тієї думки, що нову сесію треба розпочинати з чистого листка", - сказав пан Томенко.

Депутати опозиційних партій "Батьківщина", "Свобода" і УДАР зранку заблокували президію й трибуну Верховної Ради.

За словами кореспондента ВВС Україна Святослава Хоменка, опозиція розвісила у сесійній залі плакати з написами "Рада гниє з Рибака", "Кнопкодави - геть з Ради!", а також зображення відрубаної руки депутата, який голосує за своїх колег.

"Ми від початку скликання вимагаємо персонального голосування. Ми впевнені, без цього не може бути ніякого парламентаризму в Україні... Ми не можемо говорити про легітимність законів, якщо вони приймаються без присутності депутатів. Це порушення Конституції", - наголосив лідер УДАРу Віталій Кличко перед початком засідання.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо ідеї запровадження системи Рада-4, яку пропонують голова парламенту Володимир Рибак і провладні депутати, пан Кличко відзначив, що ці розмови – "відмовки, щоби не було забезпечене персональне голосування".

"Мовляв, нам потрібно півроку чи рік, щоби запустити цю систему, а в цей час ми можемо працювати, як в минулому скликанні, голосуючи картками депутатів, які не присутні в сесійній залі, і приймаючи закони, які не відповідають інтересам українців", - цитує пана Кличка прес-служба УДАРу.

Під будівлею Верховної Ради посилена міліцейська охорона, а також відбувається мітинг: близько 40 представників Компартії вимагають вступу України до Митного союзу, повідомляє інформагенція УНІАН.

Нова сесія

На погоджувальній раді 4 лютого опозиція вимагала особистого голосування кожного депутата шляхом введення "сенсорної кнопки", а голова фракції Партії регіонів закликав депутатів до конструктивної роботи на пленарному тижні 5-8 лютого.

Раніше депутати від опозиції заявляли, що чергова сесія Верховної Ради може не відкритися, якщо депутати більшості не будуть голосувати особисто.

31 січня на зборах трьох опозиційних фракцій депутати вирішили добиватися забезпечення персонального голосування в парламенті й допускати блокування роботи доти, доки їхню вимогу не буде виконано.

У вівторок, 5 лютого, мало відбутися урочисте відкриття II сесії Верховної Ради VII скликання. Початок був запланований на 10:00.

Відповідно до Конституції, чергові сесії парламенту відкриваються в 1-й вівторок лютого й вересня.

Джерело: ВВС
Теги: ВР

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...