RSS

ОАЕ, Бахрейн, Саудівська Аравія та Єгипет розірвали дипвідносини з Катаром

2017-06-05 13:55:00
ОАЕ, Бахрейн, Саудівська Аравія та Єгипет розірвали дипвідносини з Катаром -

Саудівська Аравія, Єгипет, Бахрейн і Об'єднані Арабські Емірати розірвали дипломатичні відносини з Катаром, звинувативши його у дестабілізації регіону і підтримці тероризму.

Катар

Про це повідомляє ВВС Україна.

Влада цих країн стверджує, що Катар підтримує терористичні угруповання, у тому числі "Братів-мусульман".

Саудівське державне інформагентство SPA повідомило, що Ер-Ріяд закрив кордони з Катаром і розірвав усі наземні, морські і повітряні сполучення зі своїм сусідом.

Агентство цитує офіційних осіб, які заявили, що це зробили, аби "захистити національну безпеку від загрози тероризму і екстремізму".

Єгипет також розірвав повітряне та морське сполучення із Катаром, повідомив МЗС країни.

ОАЕ дали дипломатам Катару 48 годин на те, щоб виїхати з країни. Абу-Дабі звинуватив Катар у фінансуванні і підтримці тероризму, екстремізму і сектантських організацій, повідомляє державне інформагентство WAM.

Державне агентство новин Бахрейну повідомляє, що країна припинила дипломатичні відносини з Катаром через втручання у внутрішні справи Бахрейну і загрози безпеці і стабільності в країні з боку Катару.

Коаліція під керівництвом Саудівської Аравії, яка бореться з повстанцями Хуту в Ємені, також виключила Катар з альянсу.

"Через його підтримку таких організацій, як "Аль -Каїда" і "Ісламська держава" і через його зв'язки з повстанцями", - повідомляє саудівське агентство SPA.

Ці кроки більш суворі, ніж ті, які вживалися в 2014 році протягом восьми місяців розбрату між країнами. Тоді Саудівська Аравія, Бахрейн і ОАЕ відкликали своїх послів з Дохи, але туристичні зв'язки підтримувалися і катарців не висилали з країн.

Розкол між Катаром і його найближчими союзниками може мати наслідки для Близького Сходу, де країни Перської затоки використовували фінансову і політичну владу, щоб впливати на події в Лівії, Єгипті, Сирії, Іраку та Ємені.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...