RSS

Колесніков дав інтерв'ю: Янукович доведе справу до кінця

2012-11-09 12:18:00
Колесніков дав інтерв'ю: Янукович доведе справу до кінця -

Віце-прем'єр, один з лідерів Партії регіонів Борис Колесніков в інтерв'ю журналу Корреспондент розповів про підсумки виборів і про те, як Партія регіонів створить більшість у парламенті.

Зокрема, він оцінив результат правлячої партії на виборах. "Безумовно, це хороший результат. Так, ми сподівалися отримати більше голосів. Але проаналізувавши явку виборців майже в усіх областях, які нас підтримують, виявили, що наших соратників на дільниці прийшло менше. Через це створився дисбаланс. Якби явка була рівною по країні, ми б отримали 35%. Але і 30% для влади, яка отримала у спадок величезну фінансову прірву і високі ціни на енергоносії, - дуже добрий результат".

Колесніков також прокоментував той факт, що на сході ПР втратила 2 млн. голосів порівняно з попередніми виборами 2007 року: "Вона (явка - ред.) в цілому по країні стала меншою. Просто на сході - менше, ніж деінде. Цей результат вимагає глибокого дослідження, яке ми проведемо. У світі ж є різні причини зниження явки. Традиційно, чим вищий рівень життя людей, тим нижча явка. В такому випадку люди стають аполітичними. Тож я б ситуацію не драматизував".

Корреспондент зазначив, що підрахунок голосів у мажоритарних округах викликав багато запитань. Зокрема, є заяви Держдепу і ЄС, фото-та відеодокази того, що цей процес на 11 дільницях був не зовсім прозорим. "З 225 округів проблемних - 11. Як можна говорити про якісь порушення, якщо за пропорційною системою ніяких порушень не виявлено? Причому всі це підтвердили. Якщо є суперечки в мажоритарних округах, вони повинні вирішуватися цивілізовано. Відповідно, якщо не вдалося досягти компромісу на рівні дільниці, тобто підрахувати голоси, тим більше що вся ця процедура записувалася на відео, то потрібно домагатися перерахунку. Чому представники, які програли, не беруть відеодокументи і не йдуть до суду? Це питання до них", - заявив він.

Видання звернуло увагу, що претензії опозиції полягають у тому, що у проблемних округах влада не діяла і не дотрималася букви закону. "Це опозиція вважає, що проблеми є, а влада - що їх немає. Тож для таких випадків є суд. Яке рішення він прийме, того влада і визнає переможцем. Щодо Києва, наприклад, люди, які сперечаються, взагалі не представляють владу. Тому все це виключно інсинуації опозиції, мета яких - дістати собі додаткові бали, а також дестабілізувати процеси в Україні", - парирував регіонал.

"Ні до чого хорошого це не призведе. Я це все проходив з цими помаранчевими шахраями в 2004-2005 роках. Вони хочуть другу серію? Будь ласка. Але Партія регіонів не має ніякого відношення до фальсифікацій", - додав Колесніков.

В інтерв'ю Корреспонденту Колесніков також заявив, що Партії регіонів вдасться створити більшість, при цьому він не уточнив, хто стане союзником регіоналів. Відповідаючи на запитання, чи буде ПР співпрацювати зі Свободою, він заявив: "Ми не бачимо за нею глибокої ідеї - ні політичної, ані економічної. Це все вже було, всі просто забули, що 80 років тому в Європі [прихід до влади в Німеччині Адольфа Гітлера]. І закінчилося дуже плачевно".

Крім того, Колесніков відповів, чи зміниться склад Кабміну після виборів. "Мені як члену чинного уряду як мінімум неетично це коментувати. Але я вважаю, що наш уряд попрацював вдало. Є якісь плюси, є мінуси .... Але я впевнений, що у Президента вистачить рішучості до кінця довести справу. Інакше країна просто не може йти вперед, вона продовжить стагнацію. Що стосується Кабміну, Янукович - переможець президентських виборів, тому має карт-бланш на заміну і всього уряду, і його окремих членів", - заявив він.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...