RSS

Екс-керівник українського Держрезерву може отримати французьке громадянство

2013-07-25 20:51:00
Екс-керівник українського Держрезерву може отримати французьке громадянство -

Українські політики не виключають, що колишній заступник голови Держрезерву Віктор Бречко, на арешт якого в Ліберії видано ордер, може отримати французьке громадянство. Про це йдеться в коментарі УНН.

Зокрема, народний депутат, генерал армії Олександр Кузьмук, коментуючи можливість отримання французького громадянства українським чиновником, якого звинувачують у контрабанді коштовностей з Ліберії, не виключив наявності політичної кон'юнктури.

"Мабуть, ми щось недостатньо розумієш в так званих європейських цінностях. Нас звинувачують у тому, що українське правосуддя карає казнокрадів. Але варто казнокрадів назвати себе жертвою політичного переслідування, як їм відкривають ворота. Мабуть, тут працює політична кон'юнктура. І мабуть шукаються будь-які рішення не на користь України. Я думаю, що потрібно бути більш послідовними і жорсткими в тому, що стосується наших національних інтересів. І тут не повинно бути ніяких компромісів", - зауважив він.

Водночас голова ГО "Загальновоїнська спілка України" Олег Калашников вважає, що В.Бречко отримає французьке громадянство аналогічно тому, як його отримала активістка FEMEN Н.Шевченко.

"Конкретний приклад - Шевченко, яка своєю поведінкою зганьбила всіх українок. Через яку весь світ тепер думає, що українки тільки принадами світити можуть. Чому їй, проти якої в Україні відкрито кримінальну справу надають громадянство у Франції? - Відповідь: тому, що це комусь вигідно! Вважаю випадок з Віктором Бречко, який крав при Ющенку, якого оголосили в розшук у Ліберії аналогічним", - зауважив він.

"Що до приховування їх (В.Бречко та Н.Шевченко – ред.) у Франції, скажу так: Я люблю Францію, люблю Париж. Але політичні реалії змушують, так звані розвинені демократії, застосовувати подвійні, а то й потрійні стандарти", - резюмував політик.

При цьому народний депутат В.Колесніченко, коментуючи ситуацію, яка склалася навколо В.Бречка, нагадав, що будь-яка країна, яка надає політичний притулок передусім захищає свої інтереси.

"Людина повинна довести, що її справді можуть переслідувати. Але тільки за політичні мотиви. Але якщо політична складова сумнівна, а країна все ж це притулок надає, то у мене є всі підстави припускати, що це порятунок своїх агентів впливу. Що це люди, які працювали на спецслужби цих держав, всередині нашої держави. Я так розумію, що Віктор Бречко налагодив контрабанду алмазів у Ліберії, в яку втягнув колишніх офіцерів розвідки. І зараз просто розгортається операція порятунку свого агента", - припустив політик.

Євген Червоненко, у команді якого свого часу працював В.Бречко, у коментарі УНН зауважив, що його взагалі не цікавить подальша доля екс-чиновника Держрезерву.

"Я знаю Віктора Бречко. Можу сказати одне, що коли стало відомо про його корупційних схемах в Держкомрезерві, я вигнав відразу і Віктора Бречка (тоді першого заступника) та Дмитра Крючкова (який був креатурою Бречка, і до сьогодні знаходиться в розшуку - ред). Потім знаю у Бречка були проблеми. Його будинок заарештував банк, і він зник. Чув, що виїхав кудись в Африку. Але він мене не цікавив і не цікавить", - зауважив наостанок Є.Червоненко.

Як відомо, Віктор Бречко у 2001-2002 роках працював на посаді заступника голови, який через підконтрольну йому фірму "Либідь", торгував майном Держрезерву за демпігновім цінами.

Після Держрезерву В. Бречко перейшов на роботу до Держуправління справами Адміністрації Президента України. Однак згодом він залишив це відомство. За інформацією українських ЗМІ, Віктор Бречко придбав будинок у Сен-Жермені, передмістя Парижа і в терміновому порядку намагається отримати французьке громадянство.

Раніше, 16 липня українські ЗМІ повідомили про те, що в Ліберії окружним прокурором Монровії видано ордер на арешт українських громадян Віктора Бречко, Костянтина Соколовського та Олександра Сибірцева, які підозрюються у розкраданні майна. Як говорилося в повідомленні, Бречко, використовуючи статус та зв'язку Соколовського та Сибірцева (колишніх офіцерів зовнішньої розвідки), організував схему прикриваючись українським миротворчим контингентом в цій країні.

Джерело: УНН

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...