RSS

Дві реформи Яценюка здійснилися. Їх було 10

2016-04-13 09:00:00
Дві реформи Яценюка здійснилися. Їх було 10 -
Уряд Арсенія Яценюка започаткував більше важливих реформ, ніж всі його попередники разом узяті. Однак половину з них уряд провалив. Вдалося вирішити лише питання низької енергоефективності та корупції в держзакупівлях - повідомляє http://delo.ua/
 
З десяти факторів, що заважають розвитку України, Кабінет міністрів Арсенія Яценюка зміг вирішити тільки два. Про це йдеться в статті VoxUkraine.
 
Так, Яценюку і його міністрам вдалося вирішити проблеми з низькою енергоефективністю та непрозорими схемами на ринку газу. Уряд почав підвищення тарифів для населення до ринково обґрунтованого рівня, знижений дефіцит "Нафтогазу", проведено його аудит, диверсифіковані джерела імпорту газу.
 
Ще один успіх Кабміну - запуск електронних держзакупівель, які знизили втрати з бюджету і сприяють мінімізації корупції.
 
Частковий успіх уряду Яценюка експерти відзначають в питаннях прозорого використання бюджетних коштів, реформування правоохоронної системи, надання пільг і субсидій.
 
Однак боротьбу з корупцією на всіх рівнях, на думку видання, Кабмін Яценюка провалив. З ініціативи уряду були створені кілька антикорупційних органів, відкриті деякі реєстри, але до ефективної системи боротьби з корупцією далеко, підкреслюють експерти.
 
Кабмін також не вирішила питання неефективності трудового законодавства і зростання дефіциту Пенсійного фонду.
 
"Пенсійну реформу уряд навіть не починало. У трудове законодавство були внесені лише косметичні правки в рамках" безвізового пакету ", - відзначають експерти.
 
Крім того, Яценюк і міністерства провалили реформу держслужби (прийнятий під тиском громадськості закон поки не виконується) і управління держвласністю (приватизація блокується всіма гілками влади). Також практично невирішеними залишаються проблеми внутрішньо переміщених осіб.
 
Уряд Яценюка зробив набагато більше, ніж попередні уряди, проте значно менше, ніж від нього чекало суспільство, підсумували експерти.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...