RSS

Під купою сміття у Берліні розкопали кабаре, закрите нацистами

2012-11-27 14:52:00
Під купою сміття у Берліні розкопали кабаре, закрите нацистами "Кабаре і парадна зала 'Колібрі" у період свого розквіту в 20-х роках -

У східному Берліні під тоннами уламків виявили будівлю кабаре, зведеного на початку 20 століття, повідомляє Die Welt. Будівлю планують відремонтувати та переобладнати в центр сучасного мистецтва.

Воно знаходиться на вулиці Гартенштрассе 6 (Gartenstrasse) в районі Берліна Мітте. Триповерхова будівля була побудована в 1905 році архітектором Оскаром Гарбе (Oscar Garbe), а кабаре, що розмістилося там, користувалося особливою популярністю в часи Веймарської республіки (1919-1933 рік).

Заклад відкрився як ресторан і парадна зала Фрітца Шмідта ("Fritz Schmidt's Restaurant und Festsaele"), а в 1919 році отримало назву "Кабаре і парадна зала 'Колібрі'" ("Kolibri-Festsaele und Kabarett"), зазначає Berliner Zeitung. Тоді і почався найбільш успішний період в історії закладу. На початку 1930-х років кабаре з невідомих причин було закрите. Можливо, не останню роль в цьому зіграли нацисти, які саме прийшли до влади.

Під час Другої світової війни будівля використовувалася як місце звалища відходів і сміття, що завдало серйозної шкоди зовнішньому і внутрішньому вигляду театру. Після війни кабаре опинилося в східній частині Берліна, яка перебувала під контролем СРСР. Його так і не відремонтували. Про існування якоїсь будівлі під уламками сміття на Гартенштрасе стало відомо тільки в 2008 році. Через кілька років, розчистивши 20 тонн сміття, будівельники виявили кабаре.

Будівля, стан якої оцінюютья як аварійний, придбало архітектурне бюро Moritz Gruppe. Архітектори планують переобладнати простір старого театру в студії, виставкові зали, а також готельні номери. Планується зберегти і сцену з глядацькою залою, а також танцпол. Очікується, що реконструкція кабаре буде закінчена вже до кінця року. На нижньому поверсі вже час від часу проходять виставки.

Джерело: Gazeta.ua

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...