RSS

Через нестачу вакцин проти кору в Україні розпочалося службове розслідування

2018-01-23 18:02:00
Через нестачу вакцин проти кору в Україні розпочалося службове розслідування -

 

Про це заявив переможець конкурсу на посаду гендиректора "Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я" Володимир Курпіта, повідомляє "РБК-Україна".

"Зараз проводиться службове розслідування щодо нестачі вакцин. Про результати буде повідомлено пізніше", - наголосив він.

Результат пошуку зображень за запитом

Станом на 22 січня, протягом перших трьох тижнів 2018 року, на кір в Україні захворіли 2084 людини - 1375 дітей і 709  дорослих.

У МОЗ заявляли, що спалах кору прийшов до України з сусідньої Румуніі, де також є проблема з рівнем вакцинації.

За даними очільниці МОЗ Уляни Супрун, з моменту спалаху кору померло вже 8 людей. За її словами, серед вакцинованого населення немає жодного смертельного випадку.

Супрун також заявила, що МОЗ хоче внести зміни до законодавства, які посилять відповідальність за відмову від вакцинації.

"Міністерство охорони здоров´я готове застосувати 325 статтю КК України, що в тому числі встановлює кримінальну відповідальність за надання фальшивих довідок, що призводять до погіршення епідемічної ситуації. І я хочу сказати, що відповідно до цієї статті, особи, провина яких буде доведена, караються позбавлення волі на термін від 5 до 8 років", – сказав на брифінгу Володимир Курпіта, переможець конкурсу на посаду гендиректора Центру громадського здоров´я МОЗ.

Протягом перших трьох тижнів 2018 року на кір захворіли 2084 людини
Повний текст читайте тут: https://www.rbc.ua/ukr/news/kor-ukraine-svyazi-nehvatkoy-vaktsin-provoditsya-1516710034.htm

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...