RSS

З’їзд суддів України потребує додаткових заходів безпеки.

2014-06-18 09:31:00
З’їзд суддів України потребує додаткових заходів безпеки. -

З’їзд суддів України потребує додаткових заходів безпеки.

 

 

“З'їзд суддів України відбудеться, незважаючи на спроби його зірвати” –

- заявив голова Ради суддів України Василь Онопенко. З’їзд має відбутися 19-20 червня. Питаннями безпеки будуть опікуватися підрозділи МВС і ми про це вже попросили”.

На його думку, з’їзд буде важливою подією для України, в тому числі для питань безпеки.

 

“Мають замінити 5 судей Конституційного суду України, трьох судей Вищої Ради Юстиції, 6 суддів до Вищої Кваліфікаційної коміссії і фактично повністю буде переобрана Рада Суддів України – 40 осіб”, - повідомив Василь Онопенко.

 

За його словами, вперше в Україні з'явилася можливість навести порядок у судовій системі, "зачистити судову систему від тих суддів, які її ганьблять і корумпують".

 

Станом на 13 годину 16 червня під будівлею суду перебуває від 20 до 100 осіб у камуфльованій та чорній міліцейській формі. При намаганні сфотографувати їх, невідомі знищили відзняті кадри з камери кореспондента. При цьому вони назвалися працівниками міліції, але посвідчення не пред’явили. Під час спілкування від двох з них було чути сильний запах спиртного. Хлопці пояснили свою вимогу не публікувати їх обличчя, через те, що вони нібито вирушають на фронт.

 

 

З’ясувати, що за підрозділ знаходиться біля громадської приймальної на парковці Верховного суду - не зміг і командир офіційного підрозділу охорони, який за вимогую чергового.

  • Я не знаю що там за люди, звертайтеся до прес-служби. 

Також він заперечив будь яке відношення до людей у камуфляжі на парковці.

 

Нагадаємо, що повідомлення про замінування будівлі суду (23 та 28 травня), призводили до евакуації працівників та перенесення засідань у суді.

 

Попри вжитих заходів, вибухові пристрої, про які повідомляли по телефону, в приміщенні суду виявлені не були. Тому повідомлення визнали неправдивими. Втім, телефонних хуліганів, які тероризують дзвінками про замінування Верховного суду  не виявили.

 

“Чому під будівлею сьогодні знаходяться представники громадьского сектору, - зазначив Онопенко, - ми не знаємо. Це їх особиста ініціатива, ми їх не запрошували. Але те, що їх ідея і їх підтримка провести з’їзд – це однозначно”.

 

Як повідомили джерела, близькі до Люстраційного комітету, за процесом “чистки” судівських рядів активно стежать представники праворадикальних напрямів, що відстоювали право вибору українців на Євромайдані 2013-2014. За непідтвердженою інформацією добровольці Майдану візьмуть участь в охороні та забезпеченні законності під час проведення з’їзду суддів України і нададуть для цього відповідні ресурси.

 

 

 

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...