RSS

Ветеран АТО з Тернопільщини загинув, рятуючи дітей з води

2017-07-13 09:57:00
Ветеран АТО з Тернопільщини загинув, рятуючи дітей з води -

 

Ця трагедія сталася на Тернопільщині - 60-річний Михайло Дроздовський, кинувся рятувати трьох дітей, які тонули у річці Серет. Двох хлопців йому вдалося врятувати, а третього не зміг і разом із ним потонув сам.

На місці, де сталася трагедія, купатися заборонено - про це висять попереджувальні таблички. Але діти та дорослі зазвичай не зважають на них, бо біля берега мілко. Лише місцеві знають, що поруч зачаївся глибокий вир. Днями у нього потрапили три хлопчики - брати 9 та 12 років і їхній 8-річний товариш. Усі, як з'ясувалося, не вміли плавати.

Рятувати дітей кинувся Михайло Дроздовський, який любив рибалити неподалік.  Його син каже, що батько зі своєї заводі побачив халепу та кинувся до дітей. Дроздовський півтора року прослужив сапером у 14-му мотопіхотному батальйоні, де відомий за позивним "Дід". Повернувся з війни без поранень. "Він такий був відчайдушний, ніколи не думав про себе, а старався комусь помогти, від себе віддати, щоб комусь щось помогти", - каже дочка загиблого Людмила. "Не вагаючись, кинувся у воду. Йому вдалося виштовхати на мілину двох дітей. Рятуючи третього, потонув сам", - розповів син Михайло.

Слова рідних підтверджують і рятувальники. "По закоченінню, який він був, виглядало так, ніби він допомагав, тому що руки були так в нього направлені, так ніби він виштовхував", - пояснив керівник Чортківської рятувальної станції Олександр Казьмін. Переживаючи біль втрати, родину Дроздовських гріє лише думка, що чоловік врятував життя чужим дітям – їх батьки вже висловлювали подяку та співчуття.

Чоловік не зміг врятувати одного з двох братів. За життя іншого, 9-річного Романа, тепер борються у районній лікарні.

 

Михайла Дроздовського, якого місцяни вже вважають героєм, і старшого з братів поховають 14 липня.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...