RSS

В США родичі жертв збитого "Боїнга" MH17 виграли суд проти Ігоря Стрєлкова (Гіркіна)

2018-01-31 10:21:00
В США родичі жертв збитого -

 

Родичі пасажирів збитого на сході України влітку 2014 року малайзійського "Боїнга" виграли в американському суді позов проти Ігоря Стрєлкова (Гіркіна), який у той час командував силами сепаратистів так званої "ДНР". Родичам присудили багатомільйонні компенсації, проте отримати їх позивачі не сподіваються.

MH17

Загалом позивачам присудили компенсацію у розмірі 400 млн доларів, по 20 мільйонів доларів кожному.

Позов подали родичі 18 з 298 загиблих пасажирів рейсу MH17 через рік після трагедії на підставі "Закону про захист жертв катувань", який відніс його до американської юрисдикції.

Крім того, позивачка Ясмін Калер, яка подала позов від імені загиблих Шакі Пандувінати та Мігеля Пандувінати, є громадянкою США.

В повідомленні ідеться, що шанс справді отримати компенсації "дорівнює нулю", адже Гіркін в суд не з'явився, за домашньою адресою в Москві його не знайшли.

Адвокати родичів жертв авіакатастрофи мають намір заарештувати майно Гіркіна. Втім, його може бути недостатньо, щоб виплатити сотні мільйонів доларів.

"Ця справа не про гроші, а про справедливість для сімей, ми хочемо уваги на світовій арені для справи, і для тих, хто несе відповідальність за цю страшну трагедію", - зазначив адвокат родичів Флойд Вінсер.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам – Куала-Лумпур, упав у захопленій Донецькій області – усі 298 осіб загинули.

Експерти встановили, що пасажирський літак збили з установки "Бук", привезеної бойовикам із Росії. Росія свою причетність заперечує. За висновком Bellingcat, "Бук" перевозив відставний російський генерал-майор Сергій Дубинський ("Хмурий").

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...