RSS

В Одесі сталися жорсткі сутички між активистами і силовиками. Десятки постраждалих

2017-09-20 14:21:00
В Одесі сталися жорсткі сутички між активистами і силовиками. Десятки постраждалих -
 
В Одесі відбулися сутички між активістами та правоохоронцям, в результаті чого постраждали десятки людей
null

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Сьогодні біля будівлі мерії в Одесі зібралося близько 500 протестувальників. Активісти заявили, що після трагедії в дитячому таборі "Вікторія", де в пожежі загинули троє дітей, мер має піти з посади, а міськрада - саморозпуститися.

Згодом, між протестувальниками та правоохоронцями виникла штовханина. Активісти також намагалися прорватися в зал засідань міськради, але силовики завадили їм. 

null

null

В поліції запевняли, що тримають ситуацію під контролем, проте згодом, внаслідок сутичок, постраждало 20 працівників поліції та 16 бійців Національної гвардії України.

В свою чергу, поліція відповіла сльозогінним газом на атаку активістів, а також жорстко била людей під час сутичок.

null

"Вперше за три роки ми побачили таке ставлення поліції до громадських діячів. Це використання газу, жорстке придушення людей та їх побиття. Все це знімали і транслювали активісти і журналісти", - розповіла громадська активістка з Одеси Олена Ротарі.

За її словами, останньою краплею стала загибель дітей у міському таборі "Вікторія".

На ньому в Одесі відмили  мільйони гривень, заявляє Олена Ротарі.

"У ньому відмили дуже багато грошей, серед них 11 млн грн. на пожежній безпеці, яку купили в 2014 році в Росії. Її термін придатності закінчився у лютому 2017 року. 60 млн грн. витратили на реконструкцію. В травні при президенті відкривали і говорили, що це - найкращий табір", - зазначила активістка.

Водночас в поліції заявили, що сльозогінний газ застосовували як активісти, так і правоохоронці.

"За фактом конфлікту між мітингувальниками та правоохоронцями розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 ( хуліганство) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні поліції Одеської області.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...