RSS

Українські виші зберегли позиції у міжнародному рейтингу QS World University

2017-06-13 17:29:00
Українські виші зберегли позиції у міжнародному рейтингу QS World University -

8 червня 2017 року британською компанією Quacquarelli Symonds опубліковані результати міжнародного рейтингу вищих навчальних закладів QS World University Rankings® 2018, що визначає результати діяльності університетів світу за основними академічними показниками.

Українські виші зберегли позиції у QS World University

Рейтинг World University Rankings виходить чотирнадцятий рік поспіль та отримав світове визнання, як інструмент оцінювання якості університетської освіти.

При укладанні рейтингу розробники використовують декілька основних критеріїв діяльності університету: репутація в академічному середовищі, цитованість наукових публікацій представників університету, співвідношення кількості викладачів і студентів, ставлення роботодавців до випускників, а також відносна чисельність іноземних викладачів та студентів.

До рейтинг-листа QS World University включено понад 900 університетів світу. Як і минулого року до рейтингу включено шість українських вищих навчальних закладів, два з яких посіли місця у групі 401-420.

Загалом лідерам вітчизняної університетської освіти вдалося утримати позиції, що були отримані ними минулого року.

Зокрема, за результатами рейтингу World University Rankings 2018, Харківський національний університет ім. Каразіна посів перше місце серед українських університетів та місце 401-420 у загальносвітовому рейтингу, незначно втративши позиції у порівнянні з минулим роком (382 місце у рейтингу 2017).

Трохи покращив свої позиції у рейтингу Київський національний університет ім. Шевченка, отримавши місце у групі 411-420 (431-440 у 2017 році).

Третє місце серед українських вишів посів НТУУ "Київський політехнічний інститут", розташувавшись у категорії 501-550 (551-600 минулого року).

Також свої позиції у QS World University Rankings 2018 зберіг НТУ "Харківський політехнічний інститут", що знаходиться у категорії 701-750 (701+ у 2017 році).

П’ятим і шостим українськими навчальними закладами у рейтингу представлені Донецький національний університет та Сумський державний університет, які попри минулорічні позиції 701+ опинилися у категорії 801-1000.

Перше ж місце у світовому рейтинг-листі шостий рік поспіль посідає Massachusetts Institute of Technology (MIT). Загалом, у першій п’ятірці чотири університети зі США: Stanford University, Harvard University та California Institute of Technology (Caltech). На п’ятому місці британський University of Cambridge.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...