RSS

У Житомирі вдруге трансплантували родинну нирку: батько віддав органі донці

2022-01-13 18:06:00
У Житомирі вдруге трансплантували родинну нирку: батько віддав органі донці -

Наприкінці грудня 2021 року в Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського провели операцію по трансплантації нирки.

 

Про це розповідає Перший житомирський.

 

Орган отримала 39-річна Людмила Кривой, у якої була термінальна стадія хронічної ниркової недостатності. 7 місяців тому її нирки відмовили остаточно, і вона змушена була проходити гемодіаліз. Повернути її до повноцінного життя могла тільки трансплантація, пишуть на Фейсбук-сторінці IDonor: Всеукраїнська платформа донорства.

 

Подарувати доньці здоров’я без вагань погодився тато. Після того, як обстеження показали: його нирки в прекрасному стані і ідеально підходять жінці – лікарі почали підготовку до операції.

 

Пересадити нирку колективу відділення кардіохірургії та трансплантації органів і тканин зголосився допомогти колега з Києва – Владислав Закордонець. Він очолює відділення трансплантації нирки Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова.

 

Трансплантація відбувалася у два етапи: спершу лікарі забрали нирку у батька, а потім вже імплантували орган доньці. Весь процес зайняв 6 годин. Обидві операції минули успішно. Татова нирка в організмі Людмили запрацювала просто на операційному столі.

 

Процес реабілітації минув без ускладнень. Людмила з татом їдуть додому.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...