RSS

У Києві затримали хакера, якого розшукували правоохоронці 30 країн світу

2018-02-26 15:06:00
У Києві затримали хакера, якого розшукували правоохоронці 30 країн світу -
 
 
Працівники департаменту кіберполіції затримали хакера, якого розшукували правоохоронці 30 країн світу
 

Про це повідомляє прес-центр Міністерства внутрішніх справ на своїй сторінці у Facebook.

Поліцейські розповіли, що знайшли у чоловіка паспорт громадянина України на ім'я іншої особи. Завдяки цьому документу зловмиснику вдалося прибути до Києва. 

Правоохоронці також обшукали орендовану ним квартиру, де знайшли ноутбук, гроші та флеш-накопичувачі.

"Мережа "Avalanche" функціонувала 7 років. До її ліквідації були задіяні правоохоронці 30 країн. 30 листопада 2016 року поліцейські провели міжнародну спецоперацію з ліквідації цієї кібермережі. Тоді у Полтаві правоохоронці затримали й організатора цієї злочинної діяльності - 33-річного місцевого мешканця", - пояснили у МВС.

Пізніше речниця генпрокурора Лариса Сарган повідомила на своїй сторінці у Facebook, що затриманого обвинувачує прокуратура Німеччини, адже цій країні група "Avalanche" завдала збитків на 6 млн євро.

Всього, за попередніми підрахунками, кібератаки Avalanche заподіяли збитків на сотні мільйонів євро по всьому світу.

"23 листопада 2016 року у Полтаві під час обшуку квартири зазначений громадянин здійснив постріл по вхідних дверях, за якими знаходився працівник поліції, після чого намагався втекти", - повідомила Лариса Сарган.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...