RSS

Суддя Оксана Хардіна продовжила термін тримання під вартою Сергія Скрипки попри запоруки ветеранів АТО

2019-04-03 07:54:00
Суддя Оксана Хардіна продовжила термін тримання під вартою Сергія Скрипки попри запоруки ветеранів АТО -

В четвертий раз багатодітому батькові Сергію Скрипці у Шевченківському районному суді м.Києва продовжують срок утримання в СІЗО. Його справу по обвинуваченню в тероризмі (ст.258 ККУ) веде військова прокуратура України. Скрипку не звільняють з-під варти попри особисті гарантії війсковослужбовців, яким родина Скрипок допомагала провіантом, амуніцією та спорядженням на війні.

-Ваша честь, людина, яка активно допомагала нам в АТО, купляла аккумулятори для танків – не може бути терористом, - наголосив командир відділення 26 бригади. - У 2014 році, коли найважче було, в липні, ми не просили ні взуття, одежі чи їжі, хоч ходили голодні, замучені і чорні, ми просили акумулятори на танк. Скрипки умудрилися нам прислати акумулятори на танк поштою. Я б його обняв би, потис би руку, бо я його в очі не бачів, а говорив лише по телефону!

 

 

Адвокат Микола Павленко у відкритому засіданні оприлюднив частину матеріалів справи Сергія Скрипки, в яких підозрюванного прокурори ГВП помилково називають Народним депутатом України. Обвинувачення будують на матеріалах справи Надії Савченко та справи Олександра Шепелєва (у справі Скрипки виявлені ці прізвища).

“Прокурори військової прокуратури допускають технічні помилки. Звісно, що Скрипка не має стосунку до жодної з названих справ. Фрагменти цих справ копіюють і змінюють лише прізвища. Це свідчить про байдужість, тупість системи. Я не беруся давати оцінки фаховості, але коли в резонансному провадженні допускаються такі помилки – це фактично діагноз для Головної військової прокуратури. Такі гріхи виникають через абсолютну байдужість до виконання своїх обов’язків. Байдуже в якому стані надійдуть матеріали до суду, як до цього поставляться захисники, як до цього поставиться громадськість. Ви бачили, що представники прокуратури  ведуть себе дуже самовпевненно, вважають себе правими, наперед знають судове рішення і відповідно,  дозволяють собі ту поведінку, яка в іншій країні заслуговує на кримінально-правову оцінку.

На фото: Прокурори ГВП Комарницький та Мікулін перед засіданням спілкуються з суддею Кіпчарським по справі Скрипки. Під об’єктивом камери ховають папери і розходяться у різні боки.

 

Склалося враження, що існує “лєкало” по якому прокуратура може осудити будь-кого за тероризм. Насамперед “лєкало” може бути політичне, майнове. У випадку Скрипок – це суто майновий ценз, тобто наявність грошей у підозрюваного і це спонукальним мотивом для діяльності сторони обвинувачення” – зазначив адвокат.

 

По неофіційній інформаціі суми, які пропонувалися для закриття справи Скрипки через підставних осіб складають від 60 до 400 тис доларів. Сума позову за компенсацію моральної і фізичної шкоди в результаті ймовірного замаху, яку мають сплатити Скрипки позовникам, перевищує 120 мільйонів гривень.

Сергія Скрипку ув’язнили за заявою одіознаноі особи- спортсмена зі шлейфом судимостей за вчинення загальнокримінальних злочинів та співучасті в хабарництві - Руслана Галигіна. Фактично, на показаннях цього сумнівного суб’єкту побудована доказова база щодо Сергія Скрипки.

Строк Скрипці продовжили до середини травня, психологи та педагоги ствержують: утримання Сергія Федоровича в СІЗО за непевним звинуваченням вкрай деструктивно впливає на стан психіки його чотирьох неповнолітніх дітей, які вже майже рік силоміць розлучені з батьком.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...