RSS

Суд скасував рішення столичної міськради про виділення землі для переносу автостоянки кооперативу «Волгоградський» на Лісовому масиві

2017-08-15 13:54:00
Суд скасував рішення столичної міськради про виділення землі для переносу автостоянки кооперативу «Волгоградський» на Лісовому масиві -
  • Громада Лісового масиву міста Київа виборола в суді право користуватися землею на користь киян, а не в інтересах корумпованих чиновників міста – повідомили актівісти кооперативу «Волгоградський». Нагадаємо, навесні цього року Київська міська рада під час засідання «з голосу» прийняла рішення про перенесення автостоянки кооперативу «Волгоградський» на вулицю Братиславську 34-38, чим викликала обурення місцевих мешканців. І ось, днями Київський  господарський суд вирішив задовільнити вимоги мешканців Лісового району в повному обзязі, щодо скасуваня рішення Київської міської ради від 16.03. 2014 року про виілення земельної ділянки під автостоянку, як того добивалися представники кооперативу “Братиславський” за підтримки Київміськради. Зобов’язав також міскраду виплатити судовий збір. Слухання відбувалися а участі прокурора,  представників департаменту земельних ресурсів, журналістів столичних видань.

- Приємно усвідомлювати, що справедливість повертається в стіни столичних судів, - зауважив Голова спілки професійних журналістів Юрій Поліщук, - Те, що громада визначає призначення своїх земель і доцільність об'єктів інфраструктури – реалізує конституційне право громадян, про яке ми вже встигли забути. Історія захисту власності кооперативу «Волгоградський» має стати хрестоматійним прикладом, як люди, об'єднавши зусилля, відстояли свої парковки і своє право жити комфортно на своїй землі. Лише кияни мають вирішувати – чи ставити їм нові багатоповерхівки на місці скверів, садків, автопарковок чи зелених зон. Закон захищає тих, хто його шанує – і депутатам не варто цього забувати. Як громада їх вибрала для захисту своїх прав, так може і відізвати. Це буде гарною європейською практикою.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...