RSS

Суд обрав Порошенку запобіжний захід - особисте зобов’язання

2022-01-19 19:13:00
Суд обрав Порошенку запобіжний захід - особисте зобов’язання -
Печерський райсуд обрав ексглаві держави, народному депутату Петру Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.
 

Відповідне рішення суд оголосив 19 січня, передає Укрінформ.

 

Відповідне рішення у середу, 19 січня, оголосив слідчий суддя Олексій Соколов, передає кореспондент Укрінформу.

 

“Суд ухвалив: обрати Порошенку Петру Олексійовичу запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання”, - сказав суддя.

 

Крім того, суд поклав на Порошенка низку процесуальних обов’язків: не відлучатися з місця проживання, здати слідчому на зберігання паспорти і прибувати до слідчого за першим викликом.

 

Термін дії ухвали - до 19 березня поточного року.

 

У коментарі журналістам Порошенко сказав, що його захист обов’язково оскаржить дане рішення суду, оскільки воно обмежує його політичну діяльність.

 

“Це обмеження, з урахуванням того, що я маю запрошення до трьох закордонних візитів, перший з яких уже починається п’ятого числа (лютого - ред.). Вилучення паспорта перешкоджає моїй політичній діяльності. Виїзд за межі Києва обмежений — це перешкоджає моїй внутрішньополітичній діяльності”, - сказав він.

 

Як повідомлялося, у ході судового засідання 17 січня суддя Соколов заслухав аргументи сторін у справі і пішов до нарадчої кімнати для обрання запобіжного заходу Порошенку, де пробув п'ять годин.

 

Після цього сторонам процесу повідомили, що рішення стосовно обрання запобіжного Порошенку оголосять о 14 годині 19 січня.

 

У суді 17 січня прокурор просив застосувати до Порошенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 мільярд гривень.

 

Виконувач обов’язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру Порошенку в державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

 

Надалі Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

 

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що, “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

 

У вересні-листопаді 2021 року у вказаному провадженні уже повідомили про підозру народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину і бізнесмену Сергію Кузярі.

 

Медведчуку обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Кузярі спочатку обрали тримання під вартою, а через кілька місяців змінили на цілодобовий домашній арешт. Ексміністр Демчишин наразі перебуває у міжнародному розшуку.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...