RSS

Столичний кооператив “Волгоградський” виштовхують на “мінне поле”

2018-01-22 16:39:00
Столичний кооператив “Волгоградський” виштовхують на “мінне поле” -

Нагадаємо, 21 листопада 2017 року на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення, яке передбачає перенесення автостоянки з вулиці Шолом-Алейхема, 5В, де розміщується гаражно-будівельний  кооператив «Волгоградський». Територіально запропонована ділянка знаходиться на розі вулиці Братиславської та вулиці Шолом-Алейхема. Рішення підтримали 82 депутати. Проте, згідно схеми міських комунікацій в запропонованому депутатами «вільному» місці проходять магістралі високого тиску.

“Якщо коротко - це черговий обман влади з міною уповільненої дії, – повідомляють власники кооперативу “Волгоградський", - Ми вже звикли до того, що кожна нова влада намагається звільнити майданчик від нас. У центрі запропонованого депутатами майданчика проходить магістральна теплотраса з двох труб діаметром по 1000 мм кожна. Температура води в трубах від 95 до 120 градусів Цельсія! Тиск - 10 атмосфер. Теплотраса експлуатується близько 50 років! Висновки робіть самі".

До речі, місцеві жителі 9-поверхового будинку свідчать, що кілька років тому на призначеній для переїзду ділянці вже був прорив . Тоді обійшлося без жертв”.

Діючими нормативами розташування на теплотрасі будь-яких об'єктів категорично заборонено. Так норми ДБН В.2.5-39:2008  «ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ” вказуть на те, що у межах охоронних зон теплової мережі не допускається:

- виконувати роботи, які можуть призвести до порушень нормальної роботи теплової мережі, її пошкоджень, садити дерева;

- розміщувати автозаправні станції, склади паливно-мастильних матеріалів, гаражі, ринки, стоянки тощо.

Але попри норми закону, за територію “Волгоградського” точаться корупційні бої, в які втягуються все більше нових “претендентів”. Якщо в судах ініціатором вигнання “Волгоградського” з власних земель був “Спецжитлофонд” і міське управління земельними ресурсами, то на сессії міськради з’явилися і інші муніципальні “хижаки” з приватними інтересами. Ось фрагмент стенограми засідання Київради від 21.11.2017.

.. “У 2016 році виділено цю земельну ділянку "Спецжитлофонду" для будівництва будинку. Але на даній території знаходиться кооператив "Волгоградський", який не звільняв до цього часу цей майданчик. І потім було прийнято компромісне рішення. Винайшли майданчик і тепер ті, скажімо, власники автомобілів, які знаходяться на даній території, переїдуть на новий майданчик, який ми просимо зараз виділити. А на цій території має "Спецжитлофонд" приступити до будівництва будинку.

Тому, шановні депутати, я прошу вас підтримати цей проект рішення. Надати можливість переїхати власникам транспортних засобів на нову територію, а тут розпочати будівництво.

Дякую за увагу! У мене все!

Прокопів В.В.: Дякую!

Будь ласка, Михайло Буділов записався!

Буділов М.М.: Шановне товариство, Михайло Буділов, фракція "Свобода". Прошу, будь ласка, від фракції!

Прокопів В.В.: Від фракції, будь ласка!

Буділов М.М.: Всі знаємо непросту ситуацію з аварійним будинком на вулиці Мілютенка, 23-а, це є мій виборчий округ. Всі знаємо про аварійний стан, про 39 видів грибків. Але, на жаль, товариство, вже 2 роки пройшло з моменту, як київська влада намагається вирішити це питання. Постраждали від (...нерозбірливо) дерева на вулиці Братиславській, коли спочатку планували туди стоянку переселити за пропозицією якраз Департаменту містобудування. Зараз пропонують знову альтернативну ділянку для автостоянки. Але вже не знищувати дерева, там дійсно ситуація трошки інша.

Але найголовніше, Володимире Володимировичу, щоб дійсно  туди ця стоянка переїхала,  а не з'явився черговий оператор, який займе цю ділянку і потім фізично неможливо буде (...нерозбірливо) ці дії.

Тому я прошу дати протокольне доручення профільному заступнику опрацювати питання з цим гаражно-будівельним кооперативом, щоб саме цей будівельно-гаражний кооператив, якщо буде його згода, саме туди переїхав. Дякую!

Прокопів В.В.: Будь ласка, прокоментуйте!

Шпильовий І.Ф.: Якщо можна, я хотів би сказати, що ця ділянка виділяється комунальному підприємству "Київтранспарксервіс". Ця ділянка виділиться на комунальне підприємство "Київтранспарксервіс". А в свою чергу комунальне підприємство "Київтранспарксервіс" заключить угоду з цим кооперативом для того, щоб вони переїхали.

Буділов М.М.: Я прошу дати протокольне доручення, щоб було саме так, як було сказано (дуже тихо).

Прокопів В.В.: Я прошу підготувати відповідне доручення на надання інформації по результатах виконання даного рішення Київської міської ради.

Колеги, ставлю на голосування цей проект рішення. Прошу визначатися!

Голосування:

За - 82, проти - 0, утр. - 0. Рішення прийнято.

Я дякую вам за доповідь!

Шпильовий І.Ф.: Спасибі!”

Коментуючи цей красномовний момент, варто зауважити, що ділянку для переносу автостоянки пропонують вже не кооперативу «Волгоградський», а «Київтранспарксервісу», з яким кооператив має укласти договір оренди. Депутатське свавілля в данному випадку ігнорує інтереси не стільки власників кооперативу, скільки мешканців району. Представникам громади запропонують ділянку майже вдвічі меншу, а ціну за паркування – вдівічі більшу! Кияни, які протягом років тут сплачували 280 гривень на місяць, тепер будуть змушені віддівати «Київтранспарксервісу» від 500 гривень. Крім того, ділянку, яка належатиме «Київтранспарксервісу», можна буде відібрати в людей в будь-який час. Для цього вже не розглядатимуть справу в суді. Достатньо буде рішення Києвради, прийнятого «з голосу». Як це зазвичай і відбувається в темних і свавільних справах.

 

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...