RSS

#Скрипці – волю! В’язні СІЗО звернуться по захист до світової спільноти

2019-04-23 13:33:00
#Скрипці – волю! В’язні СІЗО звернуться по захист до світової спільноти -

“Велика частина підозрюваних, що утримуються в ізоляторі взагалі не має там бути, - впевнений Юрій Поліщук, Голова Спілки провесійних журналістів Києва”, - Адже запобіжний захід (утримання під вартою – ред.) застосовується в інтересах слідства і безпеки громадян. Більшість справ по “тероризму” в сучасній Україні розвалюється ще до направлення їх на розгляд суду. Частина неправомірних звинувачень зависає в повітрі при першому ж прискіпливому розгляді.Часто-густо в таких справах відсутня переконлива доказова база, неупереджені покази свідків. Не рідко людей судять за терроризм, які нічого не зіпсували і нікому не зашкодили. Яскравим прикладом такого сфальшованого звинувачення є справа Сергія Скрипки, багатодітного підприємця, якого утримують під вартою близько року. І який сам, власне, є жертвою резонансного терористичного акту проти сім’ї Скрипок.

 

Заявники до світової спільноти вважають, звинувачення проти них фальшуються виключно з метою особистого збагачення представників репресивного апарату.

“На початку Скрипка мав поділитися сумою у 400 тис доларів. Реально за цим стоїть військова прокуратура. Це Головний військовий прокурор Матіос, його заступник Борзих. Це прізвище ніде не озвучується, але ця особа є довіреною по такім усіляким цікавим справам”, - зазначив нардеп Валерій Карпунцов.

“Я повідомляв на той час владу і казав: зупиніть це, - наголошує лідер Самооборони Майдану в Черкаській області Олег Салько. І рівно через рік був підрив сім’ї Скрипок. Була з цього приводу прес-конференція, ми закликли, якщо в людей кидають гранати – то це треба розслідувати! Ніхто не зреагував! І рівно ще через рік йде продажа господарства Скрипок. Його продають за 5 тисяч гривень! І що це як не рейдерський захват, на який дивляться і нічого не роблять? Після чого з’являється якийсь Володимир Мартинюк, який жодного відношення до Самооборони не має, і усіх запевняє, що він герой і він зупинив терористичний акт”.

 

“Їм тероризм треба, - каже Карпунцов, - тому що це тоді підслідність СБУ і це можливість військової прокуратури взяти усе в свої лещата і тримати це так, як вони тримають зараз. Спочатку сфальшували те, що начеб-то російські спецслужби замовили Сергію Скрипці щось зробити в Одесі. Після того, як ув’язнили Сергія Скрипку прокурори пишуть, що просимо виправити запис в ЄРДР, тому що не підтвердилась та версія, яка була написана”.

 

Нагадаємо 16 березня суддя Броварського районного суду звільнила з під варти у залі суду Надію Савченко і Володимира Рубана, які утримувалися в СІЗО з березня 2018 року. Ім інкримінували підготовку терористичного акту, спрямованого проти політичних діячів української держави серед яких Петро Порошенко, Олександр Турчинов, Арсен Аваков і Арсеній Яценюк.

 

                                                                                             

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...