RSS

Помер американський студент Отто Вормбієр, який перебував у в'язниці Північної Кореї 15 місяців

2017-06-20 13:00:00
Помер американський студент Отто Вормбієр, який перебував у в'язниці Північної Кореї 15 місяців -
 
 
Американський студент Отто Вормбір помер після повернення з в'язниці Північної Кореї.
 

Нагадаємо про жахливу історію американського студента.

Отто Вормбієр вивчав економіку в університеті Вірджинії. У січні 2016 року він поїхав до Північної Кореї у складі туристичної групи святкувати Новий рік. Йому на той час був 21 рік. Отто затримали в аеропорту Пхеньяна 2 січня 2016 року, коли він збирався повертатися додому, за спробу вкрасти пропагандистський плакат із готелю, який він збирався привезти додому в якості сувеніру. Після короткого судового процесу (процес тривав менше години) 16 березня, його засудили до 15 років каторги за злочини проти держави.

 

Отто Вормбієр

 

Сполучені Штати неодноразово вимагали звільнити свого громадянина.

Влада КНДР повернула хлопця Штатам у вівторок, 13 червня, після 17 місяців арешту. Оскільки США не мають дипломатичних зв'язків з КНДР, інтереси американців у країні представляли шведські дипломати. Проте навіть вони не знали, що відбувається з Отто Уормбіром. Хлопця ніхто не бачив після суду.

Після повернення Отто Вормбієр знаходився  у вегетативному стані. Отто зазнав інтенсивного відмирання тканин мозку на всіх його ділянках.

"Він може відкривати очі та блимати, тим не менш, він не показує жодних ознак розуміння мови, не відповідає на вербальні команди та не усвідомлює, де він знаходиться", - розповів на прес-конференції у четвер, 15 червня, професор нейрології університету Медичного центру Цинциннаті Даніель Кантер.

Згідно з твердженнями влади КНДР, Вормбієр потрапив у стан коми невдовзі після суду, заразившись ботулізмом. Йому дали таблетку снодійного, після чого хлопець уже не прокинувся.

 

Лікарі не знайшли жодних ознак ботулізму, про який твердять північнокорейці. Також немає слідів фізичного насилля, зламаних кісток. Результати сканування голови та шиї виявили, що все в нормі, окрім ураженого мозку. Знімки МРТ, які надала КНДР, були зроблені у квітні. З них можна лише зробити висновок, що Отто впав у кому за кілька тижнів до того.

Професор Деніел Кантер пояснив, що в них немає достовірних даних про те, що ж могло спричинити стан Вормбієр. За його словами, такий стан мозкових уражень спостерігається як правило через зупинку серця, коли кров не поступає в мозок належним чином певний період часу, що призводить до відмирання тканин мозку.

На жаль, як стало відомо зі слів членів його родини, Отто помер.

КНДР продовжують утримувати під вартою ще трьох американських громадян, усі вони мають корейське походження. Це науковці Кім Санг Дук та Кім Хак-Сонг, а також підприємець Кім Донг Чул.

 

Так виглядав Вормбієр під час прибуття в США у вівторок, 13 червня. Фото: Reuters

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...