RSS

Південна Корея готує спецзагін, щоб вбити лідера Північної Кореї Кім Чен Ина

2017-09-14 15:29:00
Південна Корея готує спецзагін, щоб вбити лідера Північної Кореї Кім Чен Ина -

 

Військові Південної Кореї оголосили, що готують спеціальний елітний загін для знищення лідера КНДР Ким Чен Ина та виконання інших специфічних задач

Пов’язане зображення

 

Під час зустрічі з депутатами парламенту Південної Кореї міністр оборони Сон Йон Му назвав новий елітний підрозділ "загоном для обезголовлення". Також його називають загоном "3000 спартанців".

"Підрозділ може бути задіяний у будь-якій частині Корейського півострова за 24 години", - стверджує газета The Telegraph. Він також брав участь у військових навчаннях у вересні разом із військами США.

Його головна задача - попередити можливий напад КНДР, особливо запуск ядерної ракети.

 

Для цього підрозділ може навіть отримати наказ знищити Кім Чен Ина та його оточення до того, як вони встигнуть натиснути "червону кнопку".

У Міноборони країни стверджують, що підрозділ зможе виконувати рейди за лінією кордону, проникаючи на територію Північної Кореї вночі на транспортних літаках або переобладнаних вертольотах.

 

Проте, загін збираються задіяти й для інших задач, і не лише військових. Наприклад, для боротьби з наслідками стихійних лих. Повністю "3000 спартанців" мають бути готовими до кінця року.

Підрозділ "спартанців" - одна з головних ланок довготривалого плану військового протистояння з КНДР, якщо таке знадобиться. Називається він "Масивне покарання та відплата Кореї".

Навіщо план було розкрито

Зазвичай військові не розкривають існування загонів, задача яких - вбити лідера іншої країни. Оборонне відомство Південної Кореї пішло на це свідомо. Розкриття плану, за їхнім задумом, має налякати Кім Чен Ина та вберегти світ від його необачних вчинків. Таких, наприклад, як запуск ядерної ракети.

Змусити супротивника нервувати - така мета заяви міністра оборони Сон Йон Му.

Газета The New York Times додає, що все більш агресивна позиція Сеула має допомогти підштовхнути Пхеньян прийняти пропозицію президента Мун Чже Іна розпочати переговори.

 

Взагалі погроза вбити Кіма звучить не вперше.

У вересні 2016 року КНДР провела п'яте ядерне випробування. Два дні потому міністр оборони Південної Кореї заявив, що в них існує план вбивства Кім Чен Ина.

Згодом з'явилися й плани по створенню "3000 спартанців". Попередній президент країни Пак Кин Хе планувала, що загін буде готовий у 2019 році. Її наступник хоче, щоб це сталося раніше. Мун Чже Ін прийшов до влади з гаслами про мирні переговори з Пхеньяном, але зараз йому необхідно продемонструвати, що він не залишає погроз сусіда без відповіді та готовий дати здачі.

Загін убивць

Журналісти, почувши про плани "відірвати Кіму голову", згадали про інший задум убити лідера КНДР.

Історія трапилась у 1968 році, коли Північною Кореєю керував дідусь нинішнього лідера Кім Ір Сен, а Південною Кореєю - диктатор Пак Чон Хі. Перший крок зробила КНДР. Загін спецназівців відправився до Сеулу і їм вдалося майже впритул підкрастися до Блакитного Дому - резиденції президента Південної Кореї.

Їх викрили в останню мить та знищили. Єдиний нападник, який вижив, сказав, що їхнім завданням було "перерізати горло Пак Чон Хі". Той, звісно, образився і вирішив відплатити по принципу око за око та підіслати вбивць до Кім Ір Сена.

За наказом Пака було створено "підрозділ 684", який складався з 31 ув'язненого. Їх тренували на безлюдному острові Сільмідо, і методи підготовки були такими жорсткими, що семеро чоловіків у процесі померли. Їхнім єдиним завданням було проникнути в палац Кім Ір Сена та вбити його.

Але поки загін тренували, відносини двох Корей покращились і місію скасували. У 1971 році з невідомих причин учасники загону підняли бунт. Вони вбили всіх своїх тренерів-охоронців і відправились мститися до Сеулу. Там їх перехопили військові та більшість членів загону підірвала себе ручними гранатами, а чотирьох, які вижили, засудили до смертної кари.

Влада Південної Кореї довго тримала в секреті історію "підрозділу 684". Лише після завершення диктатури й переходу країни до демократії про нього дізналися широкі верстви. Згодом про ті події зняли фільм "Сільмідо".

На відміну від давніх задумів, нинішній план озвучений офіційно. Мало віриться в те, що загін справді намагатиметься обезголовити Кім Чен Ина, але, можливо, він справді спрацює як фактор стримування.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...