RSS

Петро Порошенко зустрівся з президентом США Дональдом Трампом

2017-09-21 18:55:00
Петро Порошенко зустрівся з президентом США Дональдом Трампом -

 

Президент України Петро Порошенко назвав зустріч з американським лідером Дональдом Трампом "дуже жвавою" і "продуктивною" та повідомив, що США підтримали пропозицію України про розміщення миротворців ООН на Донбасі.

Зустріч тривала близько години.

За словами пана Порошенка, на ній була присутня уся владна команда США.

 

 

"Була дуже жвава, детальна дискусія щодо майбутніх аспектів співпраці України і США", - заявив він.

Сполучені Штати підтримали ініціативу Києва про розміщення на Донбасі миротворців ООН, повідомив пан Порошенко.

"США повністю підтримали пропозиції України,... озвучені ще 2015 року, про розміщення на Сході України... миротворців з мандатом Роди Безпеки ООН", - сказав він.

Мандат миротворців має поширюватися "на всю окуповано територію, включно з усією неконтрольованою ділянкою російсько-українського кордону", додав український президент.

"Ми домовилися, що нашою головною метою є деокупація, відновлення суверенітету і якнайшвидше принесення миру на українську землю", - наголосив він.

Дональд Трамп після зустрічі заяв для преси не робив. Однак на початку зустрічі він зазначив, що Україна "досягла хорошого прогресу".

"Я би не сказав, що зараз (Україна. - Ред.) є найлегшою країною для життя, але ви робите її дедалі кращою на щоденній основі, і я чую дуже добрі речі, тому справи України йдуть добре", - наголосив пан Трамп.

Це вже друга зустріч між Порошенком і Трампом з часу їхнього обрання. Перед тим вони зустрічалися у червні під час візиту Петра Порошенка у Вашингтон.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...