RSS

Паралельний імпорт української кока-коли став предметом міжнародного скандалу

2020-11-24 17:27:00
Паралельний імпорт української кока-коли став предметом міжнародного скандалу -

Мовляв, Ізраїльські рітейлери згодні брати на поширення лише продукцію фасовану в металеві банки об'ємом 0,33. Причиною такої відмови, за даними видання “Вєсті” - послужила скарга споживачів на те, що у «української кока-коли “у великих пляшках дивний смак».

У той же час, як передало видання - і з «баночною» колою з України виявилося не все гаразд: «2 листопада стало відомо, що торговельна мережа" Рамі Леві "відмовилася продавати кока-колу українського виробництва в алюмінієвих банках об'ємом 0,33 л якраз через відсутність на банках поштові картки чи надпечаток із зазначенням заставної вартості тари (30 агорот - або 3 гривні в українському еквіваленті) і харчової цінності продукту на івриті.

Банки, які стоять в два з гаком рази дешевше аналогічної продукції ізраїльського виробництва, мають маркування лише українською мовою»- повідомляє

«Весті. Израиль по-русски».

Крім того, кореспонденти агенції Ynet передають, що: «Через те, що на банках української кока-коли немає вказівки заставної вартості, в деяких магазинах їх відмовляються приймати. зокрема, спробували здати порожні банки в супермаркетах Victory і "Шуферсаль-дил" - і в обох випадках отримали відмову ».

"Це не ізраїльські банки, - сказали в магазинах, - ми не можемо їх прийняти". Однак в філіях мереж "Ошер Ад" і "Рамі Леві" українські банки вдалося здати без проблем.

А що ж сам виробник україньского продукту думає про події? Ми запросили коментар в ТОВ «КОКА-Кола Беверіджиз УКРАЇНА ЛІМІТЕД» І там відповілі, что “Coca-Cola Україна” НЕ експортує продукцію до Ізраілю. Уся продукція сертіфікована и відповідає міжнароднім стандартам. Прагнення виготовляти вісокоякісні напої підтверджується міжнароднімі стандартами ISO 9001 та ISO 22000, а такоже нашою, власною Політікою у сфері якості та харчової безпеки и міжнароднімі стандартами компании The Coca Cola Company. - Наголосив виробник "

Коментар офіційних виробників вказує на те, що українська «кола» надається в Ізраїль приватними оптовими трейдерами і поширюється в супермаркетах Ізраїлю на своїх умовах. Великооптові угоди на продукції «Кока-Кола» тут же в медіа назвали «паралленьним імпортом».

"Паралельний імпорт кока-коли - явище не нове, йому вже кілька років. Але лише коли ми почали продавати українську кока-колу, ринок по-справжньому заворушився, місцевий виробник скинув ціни. У виграші залишився покупець. Саме за це ми і боролися ", - говорить заступник гендиректора" Рамі Леві "- повідомляють« Українські новини ".

Аві Фрідман, гендиректор компанії Touch One, повідомив, що його компанія працює з організацією по переробці тари "Макор Ярок" і переводить їй заставну вартість кожної банки. "У торгових мереж немає ніяких причин для відмови від продажу кока-коли, що поставляється в рамках паралельного імпорту, - заявив Фрідман. - Переробка тари повністю оплачена".

Як повідомлялося раніше, масове завезення в Ізраїль дешевої кока-коли українського виробництва збив ціни на цей товар на місцевому ринку. У жовтні багато великі торгові мережі стали продавати напій в декількох видах тари - алюмінієвих банках і 1,5-літрових пляшках. Причому імпортери мають намір нарощувати поставки, враховуючи зростаючий попит серед ізраїльських покупців. Упаковка з шести 1,5-літрових пляшок ізраїльського виробництва коштує в супермаркетах в районі 36 шекелів. Аналогічна упаковка від українських постачальників продається за 29,90 шекеля, а в деяких супермаркетах ще дешевше - за 19,90 шекеля. Чотири алюмінієві банки ємністю 330 мл в єдиній упаковці можна купити за ціною 11,90-15,90 шекеля. Аналогічна упаковка українського виробництва коштує 8 шекелів за упаковку.

У той же час, інтернет-видання з «Страна. ua» повідомило що “колу украинского производства отказались покупать в Израиле из-за плохого вкуса и украинского языка”.

Російський сайт “Украина. Ру” вийшов із заголовком “Украинскую кока-колу отказались пить в Израиле – названа шокирующая причина».

 

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...