RSS

Оновлена виставка національного костюму НМЦ «Агроосвіта” - в центрі уваги

2019-01-20 06:46:00
Оновлена виставка національного костюму НМЦ «Агроосвіта” - в центрі уваги -

 

- Ми зможемо дослідити унікальні епізоди з побуту предків кожного району України, адже представлені на виставці костюми були зібрані натхненними людьми. Сюди доставляли одяг та оздоблення родинного значення, - повідомляють викладачі, які проводять екскурсії в Немішаєві, Бородянського району, на Київщині.

Якщо студентам дати завдання на канікули знайти в рідному районі зразки давньої етнічної культури, антикварні мешти, запашки, сорочки і вишивані рушники, результатом може стати репрезентативно точна колекція народних костюмів.

Цілий музей народознавства, в якому розкривається характер і різнобарв’я усіх куточків України.

 

“Пару волинських сорочок, подарувала Народний депутат Ірина Констанкевич. - каже Ірина Степанова, методист з соціально-гуманітарної та виховної роботи центру, - Речі автентичні: 1910 року одна, друга -1936 року. Чоловіча і жіноча сорочки вишиті хрестиком і відрізняються комірцем, який пришивають до готового виробу.

 

Іще є борщівська сорочка 1890 року. Скорботна сорочка з Тернопільскої області. Перекази свідчать про самотніх жінок, що осиротіли через набіги загарбників і дали обітницю: в знак жалоби за загиблими чоловіками і синами, сім поколінь вишивати ось такі чорні сорочки. Три сорочки в нас представлені на виставці. Борщівська техніка вишивання згодом стала трендом.

 

Вишивали взимку, вільні від польових робіт. Зазвичай сорочка виготовлялась протягом кількох тижнів. Сорочки нікуди не виїжджають на показ, тому побачити можна лише тут.

Також цікава колекція рушників. На весілля кожна наречена мала вишити щонайменьше три рушники. На який стають, на якому тримають хліб, і рушниками визначають сватів”.

Унікальний музей створений руками студентів і викладачів з усіх областей України. Збирати експозицію розпочали 10 років тому.

Сьогодні в музеї експонуються творчі роботи з-понад  100 закладів. Щороку експозиція поновлюється. І вже стало доброю традицією запрошувати почесних гостей,  збирати друзів, однодумців і гостинно відкривати двері у світ вічного, натхненного самобутнього мистецтва.

В ході зустрічі п. Лілія Гриневич та п. Олег Шаров також мали можливість ознайомитись з основними напрямами  діяльності НМЦ «Агроосвіта», зокрема  лабораторією інформаційно-ресурного забезпечення освітнього процесу з розробки та створення електронних засобів навчання, лабораторією моніторингу якості освіти з  проведення дистанційного тестування аграрних закладів передфахової вищої та вищої освіти.

Місією Науково-методичного центру «Агроосвіта» є сприяння підвищенню якості освіти задля сталого розвитку аграрного виробництва та сільських територій.

Пріоритетними напрямами діяльності Науково-методичного центру «Агроосвіта», які реалізуються на основі людиноцентриського підходу, впровадження інновацій, проектно-впроваджувальної діяльності, є науково-методичне забезпечення освітнього процесу, розвиток педагогічної компетентності викладачів.

Нині в структурі Науково-методичного центру діють кабінети навчально-методичного супроводу: ветеринарної освіти та технології виробництва і переробки продукції тваринництва, природничо-екологічної підготовки та агрономії, економічної освіти та енергетики, технічної освіти, будівництва та землевпорядкування; кабінети: науково-методичного супроводу неперервної освіти та розвитку сільських територій, соціально-гуманітарної та виховної роботи, міжнародних відносин, редакційно-видавничої діяльності; та лабораторії: інформаційно-ресурсного забезпечення освітнього процесу, педагогічних інновацій, комунікаційного забезпечення та інформаційних технологій, зовнішнього моніторингу якості освіти, моніторингу якості освіти та прогнозування ринку праці в аграрному секторі.

 

Проведення дистанційного моніторингу якості знань студентів вищих навчальних закладів з використанням інформаційно-комунікаційних технологій передбачає виконання тестових завдань, укладених відповідно до стандартів вищої освіти за спеціальностями (дисциплінами). Тестові завдання складені, прорецензовані провідними викладачами закладів вищої освіти, їх експертне оцінювання проводилося відповідними підкомісіями науково-методичних комісій сектору вищої освіти Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України із залученням роботодавців та апробацію. Під час тестування ведеться відео-онлайн спостереження.

 

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...