RSS

Невідкладна операція для пацієнтів з інфарктом міокарда в Україні буде безкоштовною

2017-07-14 12:18:00
Невідкладна операція для пацієнтів з інфарктом міокарда в Україні буде безкоштовною -

 

Невідкладна операція для пацієнтів з інфарктом міокарда (стентування) - в Україні буде безкоштовною

 

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський.

За його словами, цьогоріч уже закупили 10,5 тисяч стентів, що на третину більше, ніж 2015 року. У МОЗ кажуть, що під час закупівель міжнародним організаціям вдалося заощадити половину виділених коштів, тож додатково придбають ще стільки ж.

"Ми створюємо мережу закладів. Ми закуповуємо стенти та витратні матеріали. Нова формула перерозподілу цих стентів дозволятиме у підсумку зробити коронографію та стентування доступними кожному українцю – безкоштовно", – наголосив заступник міністра охорони здоров'я.

За рішенням уряду, ангіографічне обладання та стенти будуть передані до 13 лікарень, де проводять кардіохірургічні операції. Перша партія стентів уже очікує на митниці в аеропорту "Бориспіль", після сертифікації вони одразу надійдуть у регіони.

"У середньому вартість одного стенту, який ми закуповуємо, складає від 70 до 100 доларів за одиницю. Ми провели комплексну перевірку 18 пропозицій із 11 країн-учасників, що брали участь у закупівлях. Результат такий, як він є, завдяки тому, що ми змогли використати найбільш конкуренті процедури", – зазначила представник міжнародної організації із закупівлі ліків Тетяна Коротченко.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...