RSS

Нанокапсули із бджолиною отрутою захистять від ВІЛ

2013-03-12 15:04:00
Нанокапсули із бджолиною отрутою захистять від ВІЛ -

Дослідники з Медичної школи Вашингтонського університету (Washington University School of Medicine in St. Louis) з'ясували, що бджолина отрута містить особливий токсин меліттін (melittin), який руйнує захисну білкову оболонку вірусів і бактерій, але не становить небезпеки для здорових клітин людського організму.

Без захисної оболонки віруси не можуть ні існувати, ні розмножуватися. Якщо раніше медики шукали засіб від ВІЛ та СНІД, який би просто не дозволяв патогенам поширюватися, то зараз головне завдання - знищити сам вірус, повідомляєть Вести.ru.

Новий засіб захисту від ВІЛ - особливий вагінальний гель, що складається з нанокапсул з меліттіном. Багатьом жінкам буде простіше використовувати його, ніж переконувати свого партнера одягти презерватив.

Нанокапсули були розроблені вченими вже давно (для доставки ліків) і неодноразово тестувалися на безпеку. Правда, провідний автор дослідження доктор Джошуа Худ (Joshua Hood) зізнається, що йому довелося дещо модернізувати нанокапсули для нового засобу. 

Їх забезпечили мікроскопічними "бамперами", які дозволяють нанокапсулі контактувати з вірусами, але не з іншими клітинами (в тому числі сперматозоїдами). 

Справа в тому, що віруси значно менше інших клітин, і "бампери" відповідного розміру допомагають капсулам з отрутою пройти повз невідповідні об'єкти.

За допомогою отриманого вагінального гелю два ВІЛ-позитивних партнера (або якщо один з них хворий) зможуть завести дітей без ризику передати їм це небезпечне захворювання. Крім того, такий спосіб захисту набагато надійніший, ніж використання презерватива.

Як стверджують автори дослідження в статті в журналі Antiviral Therapy, гель захистить партнерів не тільки від ВІЛ та СНІД, але і від безлічі інших захворювань, що передаються статевим шляхом, таких як гепатит C.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...