RSS

НАБУ затримала директора Лівівського бронетанкового заводу а також генерал-майора і полковника Збройних сил. Їх підозрюють у розтраті держмайна

2017-07-14 13:53:00
НАБУ затримала директора Лівівського бронетанкового заводу а також генерал-майора і полковника Збройних сил. Їх підозрюють у розтраті держмайна -

 

У п'ятницю, 14 липня, детективи Національного антикорупційного бюро спільно з прокурорами САП затримали директора Львівського бронетанкового заводу а також генерал-майора і полковника Збройних сил.  Їх затримали за підозрою у зловживанні службовим становищем та розкраданні державних коштів.

Про це повідомляє прес-центр Національного антикорупційного бюро України у мережі Facebook.

"В ході досудового розслідування детективи НАБУ встановили, що службові особи ЦБТУ ЗСУ Озброєння Збройних Сил України у змові зі службовими особами ДП "Львівський бронетанковий завод", засновником ТОВ та за участі фірм з ознаками фіктивності розробили та реалізували корупційну схему із закупівлі запасних частин та комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки, чим у 2015 році вчинили розтрату бюджетних коштів на суму 28,5 млн. грн", – йдеться у повідомленні.

Як пояснили у антикорупційному бюро, суть схеми полягала у закупівлі для танків Т-72 замість нових двигунів  вже використаних. Крім того, що деякі з них взагалі не працюють, так раніше ці старі двигуни вже були продані – у 2008-2009 роках їх реалізовували підприємствам на внутрішньому ринку, як надлишкове майно Міноборони. Ініціатори схеми добре обізнані, що випуск цієї моделі двигунів припинився ще з 1990-х років.

"Наразі затримано п'ятьох осіб: начальника ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (генерал-майора), начальника відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (полковника), директора та заступника директора ДП "Львівський бронетанковий завод", також засновника ТОВ, задіяного у схемі", – відзвітували у НАБУ та уточнили, що розслідування почалося ще у листопаді 2016 року.

 

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...