RSS

Мешканці Лісового підозрюють міськраду у впливі на судові рішення

2017-12-28 14:37:00
Мешканці Лісового підозрюють міськраду у впливі на судові рішення -

Мешканці Лісового підозрюють міськраду у впливі на судові рішення

На фото: суддя Марина Дідиченко

Кияни з Лісового масиву з обуренням дізналися про спробу повторно захопити автостоянку кооперативу “Волгоградський” на розі вулиць Мілютенка і Шолом-Алейхема. Стоянкою користуються близько 300 мешканців. У вересні 2017року громада району виграла суд в комунального підприємства “Спецжитлофонд”, яке намагалося відібрати територію кооперативу і використати її під забудову. Рішенням Господарського суду міста Києва було скасоване сумнівне рішення Києвради про від 06.10.2016 про передачу на користь КП земельної ділянки, на якій розташована автостоянка «Волгоградський”.

“З рішенням суду на захист кооперативу “Волгоградський” усі питання мали б вирішитися, - повідомляє голова кооперативу Сергій Трубєцкой, - Проте, цілком очікувано КП та Департаментом земельних ресурсів було подано апеляційні скарги на рішення Господарського суду м. Києва від 11.09.2017, яким було захищено право киян паркуватися на своїх місцях.

Апеляційні скарги були розподілені колегії суддів Київського апеляційного господарського суду під головуванням судді Скрипки І.М. Ця суддя, встановивши неповноту сплату судового збору за подання вказаних скарг, негайно повернула їх без розгляду міськраді.

На відміну від Київради, КП “Спецжитлофонд” і Департамент земельних ресурсів не полишили надії оскаржити рішення місцевого господарського суду й знову звернулися до апеляційного суду доплативши необхідну суму судового збору.

 

 

І за дивним збігом обставин, апеляційні скарги КП і Департаменту потрапили на розгляд до іншої колегії суддів, під головуванням судді Дідиченко М.А., хоча за правилами чинного господарського процесуального законодавства (зокрема, Положення про автоматизовану систему документообігу суду) справа б мала потрапити раніше визначеній колегії суддів, під головуванням судді Скрипки І.М.

Утім, на цей раз жодних несподіванок з апеляційними скаргами КП і Департаменту земельних ресурсів не виникло, адже суддя Київського апеляційного господарського суду Дідиченко М.А. прогнозовано поновила скаржникам в особі “Спецжитлофонду” строк на подання апеляційних скарг і прийняла скарги до свого провадження. Розгляд апеляційних скарг перенесено на невизначений термін.

Отже, об'єктивний та неупереджений розподіл справи не відбувся, що може мати наслідком необ’єктивний та упереджений судовий розгляд.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...