RSS

МВС вперше опублікувало всі питання та відповіді тестів для водіїв

2017-09-12 14:18:00
МВС вперше опублікувало всі питання та відповіді тестів для водіїв -
 
Сервісні центри МВС вперше опублікували усі питання тестів з ПДР із варіантами відповідей

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Усі питання можна завантажити безкоштовно за посиланням.

Також на сайті працює безкоштовний онлайн-тест 24/7, де кожен водій може перевірити власні знання. 

Він повністю відповідає реальним умовам складання теоретичного іспиту - триває 20 хвилин і складається з 20 питань, котрі система для кожного нового тесту генерує рандомно. 

Як зазначают, кількість спроб пройти тест є необмеженою.

 

Нагадаємо, що з 1 липня МВС ввело нові екзаменаційні питання для перевірки знань правил дорожнього руху.

20 хвилин на 20 відповідей

Теоретична частина іспиту для отримання водійського посвідчення складається з 20 тестових запитань. На них відводиться 20 хвилин. Суттєвою відмінністю від попередньої моделі тестування є те, що тепер система випадково вибиратиме не білет повністю, а кожне окреме питання.

Досі майбутні водії в процесі підготовки могли просто механічно запам’ятати відповіді на певні білети. Також це спрощувало корупційні махінації, адже було легше вибрати “правильний” білет. Тепер система унеможливить подібні стратегії - доведеться знати все.

Без змін залишилася кількість допустимих помилок - якщо їх понад 2, водії змушені перескладати іспит.

Менше технічних деталей - більше безпеки

Змінилася й структура тестової частини. Тест містить запитання з чотирьох тематичних категорій: 10 запитань для перевірки знань правил дорожнього руху, 4 - про влаштування й експлуатацію транспортних засобів, ще 4 стосуватимуться безпеки руху, а також 2 - надання першої медичної допомоги.

null

Це важлива зміна, адже запитання про форсунки, клапани та види двигунів не настільки важливі, як людські життя.

Статистика свідчить, що лише за 2016 рік на українських дорогах трапилося понад 138 тисяч ДТП.

У них загинули більше 4 тисяч українців, ще понад 31 тисяча осіб травмовані. Трагічні наслідки ДТП часто є причиною незнання водіями правил надання першої медичної допомоги.

Тести стали відповідати категорії водійського посвідчення

Досі траплялися дивні ситуації, коли водії складають іспит для кермування мопедом чи легковою автівкою, але змушені відповідати на питання про глибину протектора на шинах фури, до прикладу. Багато майбутніх водіїв обурювалися таким підходом.

МВС обіцяє, що тепер все буде по-іншому: 20 питань стосуватимуться лише тієї категорії посвідчення, на яку претендує водій.

Також з переліку запитань забрали складні або дуже заплутані формулювання, а також питання з “подвійним дном”. Відомство обіцяє, що тепер всі питання будуть максимально чіткими з єдиноможливою відповіддю.

Покращили також якість ілюстрацій. “Тести орієнтовані на те, щоб людина вивчила правила дорожнього руху і могла з легкістю відповісти на них", - розповіли в МВС.

 

Наразі вартість здачі теоретичного й практичного іспитів становить 26 гривень, а бланк водійського посвідчення - 201 грн.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...