RSS

Колючий дріт та вертолітні майданчики: Україна посилює кордон з Білоруссю

2022-01-18 18:53:00
Колючий дріт та вертолітні майданчики: Україна посилює кордон з Білоруссю -
Через спровоковану міграційну кризу на кордоні Білорусі та країн ЄС Україна суттєво активізувала облаштування північної ділянки кордону. 
 

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ, передає Укрінформ

"Ще з початку листопада на українсько-білоруському кордоні постійно працюють близько трьох десятків інженерних груп прикордонників. Вони встановлюють різного роду загородження – з єгози, колючого дроту, сітки-рабиці, виготовляють переносні загородження. Також інженерні групи працюють над облаштуванням вертолітних майданчиків, щоб забезпечити оперативне перекидання резервів у разі різкої зміни обстановки на певній ділянці", йдеться у повідомленні.

Від початку спровокованої міграційної кризи у сусідній країні для облаштування кордону України уже залучено близько 4 630 бухт спірально-лінійних загороджень. Значну їх частину надали органи місцевої влади Волинської області.

 

При цьому 2460 бухт прикордонники виготовили на власних потужностях. Для цього в Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби на Черкащині розгорнуто власне виробництво, яке дає змогу виробляти дротяні загородження, єгозу, сітку-рабицю.

 

Вже сьогодні прикордонники спроможні самостійно виготовляти щодоби загороджень, які дозволять облаштувати ділянку кордону протяжністю до трьох кілометрів.

Як повідомлялось, відповідно до розпорядження уряду «Про виділення коштів для здійснення заходів, пов’язаних зі зміцненням обороноздатності держави» Держприкордонслужбі України виділено 21 млн грн, на які закуплено майже 300 т сировини, що дасть змогу виготовити загородження для інженерного перекриття близько 62 км українсько-білоруської ділянки кордону.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...