RSS

Дослідження: 7 з 10 статей про здоров'я на Facebook містять неправдиві відомості

2019-02-11 10:44:00
Дослідження: 7 з 10 статей про здоров'я на Facebook містять неправдиві відомості -
 
Достовірність лише трьох з 10 найпопулярніших статей на тему здоров'я оцінили високо, чотирьох - середньо (тобто в них не знайшли великих помилок, але мали місце некоректності) і ще трьох - низько, причому одна з статей опублікована The Guardian.
 
Серед топ-100 таких статей результати дещо краще: публікаціями з неправдивими відомостями поділилися 12,3 млн раз. Коректними статтями з достовірними джерелами поділилися 11 млн раз.
 
Дослідники Health Feedback вивчали статті як від ряду видних видань, так і від маловідомих сайтів, яким вдалося поширити матеріал завдяки яскравим заголовкам і сумнівному змісту. Найчастіше темами статей з найбільшим числом репоста були хвороби і методи їх лікування, їжа і харчування, а також вакцинація. Причому більшість статей  про вакцини були правдиві, хоча Health Feedback зазначає, що  їх основна маса стосувалася спалахів захворювань, які можна попередити за допомогою вакцинації і в яких звинувачували противні їй громадські рухи.
 
В цілому відзначається, що серед 100 статей, які репостили найбільше, переважали правдиві. Надійність 45 відсотків з них оцінили як високий або дуже високу, 35 відсотків - як низьку або дуже низьку.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...