RSS

2 квітня в Україні розпочинається кампанія з вибору сімейного лікаря

2018-03-30 14:49:00
2 квітня в Україні розпочинається кампанія з вибору сімейного лікаря -

 

2 квітня в Україні розпочинається національна кампанія з вибору лікарів "Лікар для кожної сім'ї"

Про це повідомляє сайт Міністерства охорони здоров'я.

"Обрати свого лікаря - означає визначитись з терапевтом, педіатром чи сімейним лікарем, якому ви готові довірити своє здоров’я. Підписуючи з ним декларацію, ви повідомляєте державу, що гроші за ваше обслуговування НСЗУ має направляти саме у той заклад, в якому працює вибраний вами лікар", - йдеться у повідомленні МОЗ.

Національна кампанія з вибору лікаря не має визначеного терміну: вона триватиме, поки всі українці не визначаться зі своїми лікарями. Тож ви зможете підписати декларацію як у квітні, так і у червні чи жовтні. Водночас слід звернути увагу, що лікарі можуть обслуговувати лише певну кількість пацієнтів: сімейний лікар - 1,8 тис., терапевт - 2 тис., педіатр - 900 пацієнтів.

МОЗ також оприлюднило пошагову інструкцію, як підписати декларацію з лікарем і які документи для цього потрібні.

 

Заклад, у якому працює обраний вами лікар, має бути підключеним до системи "Електронне здоров’я". Чи підключений заклад до електронної системи охорони здоров'я - уточніть у реєстратурі або у лікаря, або перевірте самостійно за посиланням.

Інший важливий документ - Порядок надання первинної медичної допомоги - містить чіткий перелік  послуг, які надаватиме терапевт, педіатр і сімейний лікар, а також впроваджує сервісні вимоги для медзакладів первинної допомоги та формує нову культуру взаємодії лікаря і пацієнта.

Як підписати декларацію з лікарем тим людям, які самостійно не можуть рухатися.

Відмов у прийомі тих пацієнтів, які не уклали з лікарями декларації не буде. Якщо людина самостійно не може оформити декларацію, є одинокою, або такою, якій складно пересуватися, їй на допомогу прийдуть або її родичі, вони мають право оформити цю декларацію, або працівники територіального центру обслуговування одиноких і непрацездатних громадян.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...